50.000 kroner - tre reiser

Du har 50.000 kroner og muligheten til å reise… Hva ville du ha gjort - hvor ville du har reist? Vi gir deg tre vidt forskjellige alternativer som spenner fra en uke til ett år, og som alle kan gi livets største reiseopplevelse!

Tenk deg at du har 50.000 kroner til overs. Disse skal du bruke til en reise. Drømmereisen! Vi gir deg tre vidt forskjellige forslag som gir deg mulighet til å reise i alt fra én uke til ett helt år. Alle alternativene bør gi den reiseglade minner for livet…

Kort og eksklusivt… Cruise på verdens største cruiseskip

Verdens største cruiseskip anløper Miami
Verdens største cruiseskip anløper Miami Vis mer

Mye penger og dårlig tid? Vil du ha det stort, eksklusivt, slippe de helt store fysiske anstrengelsene, men likevel se mye? Selv med sjøskrekk kan et cruise være tingen. Det delvis norskeide Royal Carribean Cruiseline sjøsatte like før jul verdens største cruiseskip. Voyager of the Seas ble døpt av skøytestjernen Katarina Witt i november, og seiler nå i det vestlige Karibien. Hver søndag hele året rundt går den store "damen" fra Miami til Haiti, og Jamaica til Mexico på ukelange rundturer.

Skipet har en egen skøytebane, teater, kasino og bibliotek foruten selvfølgeligheter som butikker, restauranter, fitnessenter, svømmebasseng og soldekk.

To personer på luksusrom i klassen Superior Ocean View Suite, må ut med omkring 30.000 kroner for én uke i Karibien på denne luksuskrysseren. Da er måltider, underholdning og aktiviteter inkludert. Du kan altså trene, skyte leirduer, spille bingo, lage isskulpturer, smake vin… Alt hører med, og om bord i et cruiseskip skjer det noe hele tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til selve cruiset må du imidlertid komme deg til og fra Miami. Avhengig av tidspunkt og flyselskap, kan du regne med at det koster fra 4.500 til 7.000 kroner per person.

Men husk: Det er mulig å slippe langt billigere unna. I kampanjeperioder og når skipene ikke er fulle, kan fire som reiser sammen dele enkle lugarer innvendig til priser ned i kun 4-5.000 per person. Høysesongen for cruisereiser i Karibien er jul, påske og sommer.

Blant dyrene i Afrika… drømmesafari

Sebra og gnu på Masai Mara.
Sebra og gnu på Masai Mara. Vis mer

Har du lest Karen Blixen eller kanskje sett filmen "Mitt Afrika"? Da drømmer du nok om å dra på safari. I utkanten av Serengeti ligger den kenyanske sletten Masai Mara - på grensen til Tanzania. Med selskapet Select Tours kan du få reise, opphold og servering i deres Dream Camp midt blant elefanter og sjiraffer i Kenya. En uke bor du luksuriøst i telt-hytter og får servert nylaget mat til frokost, lunsj, middag og kvelds hver dag. Etter en uke på safari, kan du nyte tre dager i eksotiske omgivelser på øyen Takaviri ved Lake Victoria på grensen til Uganda. Her er det også full servering, muligheter for å fiske, bade og slappe av. Et to ukers opphold kan du så avslutte ved Mombasakysten på et komfortabelt hotell med halvpensjon.

- Dette er den ultimate Kenya-reisen, mener produksjonsansvarlig Milos Andric, og forteller at det ikke er luksus i form av gullkraner og myke teppegulv, men heller i form av fantastiske opplevelser, mat og service.

Prisen for en reise som skissert blir omkring 50.000 for to personer. Da er ikke drikke og driks inkludert.

Men vær klar over at safari i Afrika ikke trenger å følge denne malen. Det er mange som arrangerer safari, og vi har sett eksempler der du bor i camp i fire dager for rundt 4.000 kroner. For 150 kroner per dag i lommepenger ut over bosted og reiser kan du faktisk leve bra.

Jorden rundt med ryggsekk… spesielt for ungdom

Ta en bit av "the big apple" på din vei jorden rundt
Ta en bit av "the big apple" på din vei jorden rundt Vis mer

Reisebyrået Kilroy Travels spesialiserer seg på reiser for ungdom og studenter. Har du studentbevis, kan du få "Kilroy-priser" til og med det året du fyller 33. Du kan designe din helt egen reise. Turen går gjerne med rutefly, du kan endre billettene underveis, og billettene er gyldige ett år etter at du har kjøpt dem. Er du eldre enn 26 og ikke student, eller over 33 år gammel, kan du likevel få hjelp av Kilroy. Men billettene blir da ikke like billige og fleksible.

Reisebyrået har flere forslag til "jorden-rundt-reiser". Den mest omfattende koster fra 24.012 kroner. Dette blir nok litt drøyt om budsjettet er på 50.000. Et kortere og billigere alternativ som bringer deg jorden rundt går fra Oslo via London til New York. Du reiser på egenhånd over USA til Los Angeles. Derfra går turen ut i Stillehavet til Fiji og så til Auckland. Du reiser for egen maskin i New Zealand til Christchurch, hvor du så flyr til Sydney. Også i Australia beveger du deg egenhendig til avreisestedet Cairns. Turen går videre til Darwin og Singapore. Derfra reiser du egenhendig til Bangkok før du returnerer til London og Oslo. Denne turen kan du få fra 13.045 kroner.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Disse prisene dekker kun flyturene. Det vil si at du selv betaler for å bo, spise, shoppe og reisen til flyplassene. Med et utgangspunkt på 13.000 kroner per person kan du reise vel og lenge med ryggsekk for et totalbeløp på 50.000. Greier to personer seg med 500 kroner per dag, kan dere faktisk være på reise i nesten syv uker for pengene som er igjen etter at flybillettene er betalt.