5.000 kroner dagen for å fiske laks

Flåm (NTB): Prisen for å fiske laks i Flåmselva i Aurland kommune i Sogn og Fjordane er blitt tjuedoblet siden 2006. Da kostet det 250 kroner dagen, nå må du ut med 5.000.

Prisøkningen kom etter at Fretheim Hotel i Flåm overtok deler av fiskerettighetene i elva, skriver Bergens Tidende.

Laksefiske i vestnorske elver blir mer og mer en hobby for de rike og mektige, frykter Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Fram til 2007 kunne medlemmer i Bergens Sportsfiskere fiske i Flåmselva for 250 kroner døgnet. Et strekk i elva som før kostet 250 kroner dagen, er nå delt i tre soner som til sammen koster 5.225 kroner døgnet i høysesongen.

- Dette er det ekstreme eksempelet, men det er et faktum at prisene er mangedoblet, sier sportsfisker Karl Kristian Bjarto.

5.000 kr for å fiske

I verste fall må du betale over 5.000 kr dagen for å fiske laks. Hva synes du om fiskekort-prisene? (Avsluttet)
Det er uhørt!(81%)
Det er greit(15%)
Vet ikke(4%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vanlig fiskekort selges fra noen få hundre kroner døgnet for elveosen opp til nesten 2.000 kroner for fiske i de mest attraktive områdene.

Bjarto har tatt opp saken både med hotellet direkte, med Fylkesmannen i Sogn og Fjordane og med Direktoratet for Naturforvaltning - uten større hell. Hotellet er i sin fulle rett til å drive framleie av fiskerettigheter, og markedet bestemmer prisen.

Den aller mest eksklusive laksepakken hotellet i Flåm har å tilby, koster 140.000 kroner. Da får du fiske sju dager alene i den delen av elva hotellet disponerer, med tilgang på egen guide. Prisen inkluderer hotellrom og tre daglige måltider.