50 meter høy hvit hest blir landemerke

20 millioner kroner koster det nye blikkfanget ved motorveien.

Denne illustrasjonen viser hvordan kjempehesten vil se ut når den er satt opp i landskapet. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project
Denne illustrasjonen viser hvordan kjempehesten vil se ut når den er satt opp i landskapet. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hvite kjempehesten skal etter planen stå og skue ut over motorveien og den fremtidige Eurostar-togstasjonen Ebbsfleet i Sør-England.

Dermed blir den gigantiske gampen det første turistene ser når de ankommer England fra det europeiske kontinentet.

Ebbsfleet er dag ingenting. Men i løpet av de nærmeste årene vil det bygges en helt ny by her, med nesten 10.000 boliger, og butikker, kontorer, treningssentre og parker. Dette er den største prosjektet av sin type i Europa, skriver Telegraph.co.uk.

Blikkfang

Ideen om et landemerke for å gjøre den nye byen Ebbsfleet kjent er ganske god. Det er estimert at opptil 60 millioner mennesker vil passere Ebbsfleet i løpet av et år. I Newcastle og Gateshead har de sin Angel of the North, en 20 meter høy moderne stålstatue som står plassert rett ved motorveien A1. Denne statuen har blitt et ikon for Nord-England, og en viktig turistattraksjon.

Kjempehest som landemerke

Hva synes du om hestestatuen? (Avsluttet)
Ja til en kjempeelg ved E6'en ved Gardermoen :-)(52%)
Helt konge(33%)
Helt kitsch(15%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Personene bak prosjektet i Ebbsfleet utlyste dermed en konkurranse der kunstnere kunne sende inn sine forslag til statuen som skal stå på en åstopp i Ebbsfleet.

Juryen falt altså for Mark Wallingers hvite hest. Statuen er en eksakt modell av en renraset fullblodshest - bare 33 ganger større.

En hvit hest er et eldgammelt symbol for Kent, som er fylket Ebbsfleet vil ligge i. Det var også her de første fullblodshestene ble avlet frem på 16- og 1700-tallet.

Hestestatuen skal være en eksakt kopi av en engelsk fullblodshest. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project
Hestestatuen skal være en eksakt kopi av en engelsk fullblodshest. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project Vis merSe video av artistens modell og hvor stor den faktisk blir i forhold til et menneske hos i videoen under (videoen ble laget før juryen bestemte seg for den hvite hesten):