5-stjerners skilsmisse

Tilbyr skilsmisse på tre dager på hotell.

<strong>SKILLES PÅ HOTELL: </strong>I Nederland kan par nå få tre-dagers-skilsmisse på hotell. Ingen av parene har imidlertid så langt valgt å dele rom. Foto: Colourbox.com
SKILLES PÅ HOTELL: I Nederland kan par nå få tre-dagers-skilsmisse på hotell. Ingen av parene har imidlertid så langt valgt å dele rom. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange i reisebransjen tjener godt på de gifteklare. Aktørene stiller gjerne med både bryllupslokaler, brudesuiter, bryllupsbanketter og bryllupsreiser for den som vil kjøpe seg til drømmebryllupet. Mindre fokus er det på det som etter noen år dessverre følger for flere av disse parene, nemlig skilsmissen.

Les også: Brudeparet får de dyreste gavene

Gjelder svært mange

Bare i fjor tok 10.200 ektepar ut skilsmisse, mens 11.700 ble separert. Så dermed er det ikke så merkelig at enkelte også ser et marked i skilsmissene. Men det er jo ikke spesielt vanlig å avholde skilsmissefester og skilsmissereiser, så hva er det nederlandske Jim Halfens tilbyr med sitt Divorce Hotel?

Han mener ifølge The World at par som ser seg i stand til å foreta en skilsmisse i en form for vennskapelighet utenfor domstolene, skal kunne gjøre dette på tre dager med flere typer hjelpere rundt seg, på et firestjerners eller femstjerners hotell. Tjenesten Halfens markedsfører, inkluderer meglere, sorenskrivere, advokater og økonomieksperter.


Les også: Oppfordrer kvinner til å kreve kompensasjon av mannen

Men hvem kan gjøre det?

Denne ordningen betyr ikke at de aktuelle hotellene vil bli fylt til randen av kranglende par i oppbrudd. For det første må parene gjennom intervjuer for å avdekke om de greier å skille seg uten åpen konflikt. Dessuten må de være nederlandske.

Utenlandske par kan ikke benytte seg av tilbudet, da det er utformet for å oppfylle nederlandske lover og regler. En vanlig skilsmisse i Nederland kan ta fra seks til ni måneder. Men er det harde fronter mellom partene, kan det gå opp i fem-ti år med kostnader på mange titusen euro.

Halfens har forøvrig ønsker om å utvide også til det tyske markedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!