5 grunner til å reise i 2002

Fra Salt Lake City til Göteborg - her er gode grunner til å reise i vår.

Du trenger kanskje ikke de helt store grunnene til å reise, men her er fem for de første månedene i år. Fra fjerne filmkulisser og gigantiske sportsfester til mer nærliggende bryllupsfeiringer.

Olympisk i USA

I Park City Mountain Resort kan du blant annet se storslalåm og snowboard.
Foto: Salt Lake City Olympics Foto: Salt Lake City Olympics
I Park City Mountain Resort kan du blant annet se storslalåm og snowboard.
Foto: Salt Lake City Olympics Foto: Salt Lake City Olympics Vis mer

For deg som velger swix, polvotter og skøytejern fremfor palmesus og sand, er årets store reisemål Salt Lake City. Den amerikanske byen er vertskap for de olympiske vinterlekene fra 8. - 24. februar i år. Med unntak av kunstløp, er ikke vinteridrett av de store publikumsmagnetene i USA, så det er fortsatt greit å skaffe billetter. Du kan også kjøpe billetter på nettauksjon.

Olympiatoppen forventer en medaljehøst på linje med Lillehammer i disse vinterlekene. De heteste øvelsene sett med norske øyne er blant annet kulekjøring med Kari Traa, klassisk damelangrenn med Bente Skari, 1.500 meter skøyter med Ådne Søndrål, skiskyting og kanskje spesiallangrenn med Ole Einar Bjørndalen. I spesiallangrenn, alpint og snowboard er det flere norske medaljekandidater, både på herre- og damesiden.

 • Mer informasjon på OL-arrangørenes egne sider.
 • Shoppinggalskap i Dubai

  Shoppingfestivalen i Dubai lokker årlig til seg mer enn 2,5 millioner handleglade.
  Shoppingfestivalen i Dubai lokker årlig til seg mer enn 2,5 millioner handleglade. Vis mer

  Ikke før har sportsentusiastene fått sitt, før de shoppinggale kan kaste seg ut i verdens største handlefest. Dubai med sine minimale skatter, oljemilliardærer og gigantiske basarer og shoppingsentre tilbyr noe av verdens beste shopping. Og aldri er mulighetene for å gjøre kupp større enn i mars, når det for syvende gang er tid for Dubai Shopping Festival. Gull, parfyme, mote og elektronikk venter på deg i mer enn 2.500 butikker. I fjor besøkte flere enn 2.5 millioner mennesker festivalen.

  Bevæpne deg med solid kreditt, rikelig med plastkort og sterke handlearmer, og ikke glem prutingen.

 • Mer på festivalens egne sider.
 • Vidunderlige eventyrlandskaper

  Trilogien om Ringenes herre av Tolkien ble først utgitt i 1954, og er senere kåret til et av 1900-tallets beste bokverk ved flere anledninger. Professoren fra Oxford skapte et helt eget univers med sine figurer i landet Midgard, og vi tar vel ikke mye feil når vi antar at fansen vil strømme til regissør Peter Jacksons filmlocations på New Zealand i månedene og årene fremover. Nå er den første av tre filmer over oss, alle med New Zealands landskaper som kulisser. I løpet av to år har hele trilogien blitt filmet på øyene på den andre siden av jorden, og ikke i de keltiske landskapene som engang inspirerte Tolkien i hans forfatterskap.

  Og den beste tiden å reise til New Zealand på, er selvsagt nå, med iskald vinter i Norge og het sommer down under.

 • Mer om New Zealand finner du blant annet her.
 • Kongelig i Trondheim

  Trønderhovedstaden blir sentrum for det vi spår vil bli vårens mest omtalte bryllup i Norge. En PR-glad forfatter fra Moss med én bokutgivelse på CVen skal spleises med en hesteglad prinsesse fra Asker. Stedet er Nidarosdomen og dagen den 24. mai. Hotellene begynner allerede å bli velfylte, så det kan lønne seg å være kjapp på labben om du vil bivåne seremonien. Hvor bryllupsfesten skal finne sted er foreløpig ikke klarlagt. Det store herskapshuset Stiftsgården, er nevnt som et alternativ. Bygningen i Munkegata ble første gang tatt i bruk som kongebolig i 1818. Både Stiftsgården og Nidarosdomen er vanligvis tilgjengelig for publikum.

 • Her er Nidarosdomens nettsider.

 • Her er Kongehuset på nett.
 • Båtcelebriteter i Sverige

  Fra Volvo Ocean Races seilparade utenfor Cape Town, havnen mellom første og andre etappe.
Foto copyright: Rick Tomlinson Foto: Rick Tomlinson
  Fra Volvo Ocean Races seilparade utenfor Cape Town, havnen mellom første og andre etappe.
  Foto copyright: Rick Tomlinson Foto: Rick Tomlinson Vis mer

  Mer sport - for første gang får Sverige besøk av de superraske seilbåtene i det store Volvo Ocean Race (tidligere Whitbread around the world race). Fra 31. mai til 8. juni i år kan du oppleve løyene like over grensen fra Norge. Med Volvo som sponsor er selvsagt løypa lagt innom Göteborg hvor selskapet har sitt hovedkvarter. Her har de deltakende båtene sitt siste landligge før den symbolske sisteetappen til Kiel. Regn med et voldsomt medieoppmøte og masse show i Göteborg denne uken.

 • Mer informasjon på racets egne sider.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.