46 grader i Las Vegas

Nå meldes det om varmerekorder i USA.

Varmebølgen som brer seg over de vestlige statene begynner å nå rekorder, og den viser ingen tegn på å gi seg. I dag er det meldt at tempereaturene i Las Vegas vil stige helt opp til 116 farenheit, noe som tilsvarer ganske nøyaktig 46,67 grader celsius, melder nyhetsbyrået AP.

Så varmt har det ikke vært i området siden 1985. Den historiske varmerekorden for Las Vegas-området er på hele 117 farenheit (47,22 grader celsius). Denne ble satt i 1942.

I Bullhead City i staten Arizona registrerte de i går temperaturer helt oppe i 122 farenheit (50 grader celsius), mens Phoenix hadde 116 farenheit, og Yuma og Tucson stoppet på henholdsvis 114 og 110 farenheit.

Det farlige været som amerikanerne liker å kalle det er meldt å vare enda noen uker, men det er ikke uvanlig at denne delen av USA opplever høye varmegrader.

De lokale helsemyndighetene har gått ut med de vanlige advarslene med at de som oppholder seg i områdene må gå med lyse og lette klær, drikke mye vann og holde seg i skyggen. Eller aller helst innendørs.