35 gikk av flyet i protest

En flydør på glipp og ødelagt luftanlegg fikk 35 passasjerer til å forlate Sterlingflyet i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterlingflyet skulle fly fra Nice til Stockholm søndag kveld. Men før det kom seg avgårde, ble det stående på flyplassen fordi luftanlegget var ødelagt.

Passasjerene ble sittende i over en time i nesten 40 graders varme og vente. Da en av passasjerene påpekte at den bakre flydøren ikke var skikkelig stengt, var svaret at flypersonalet visste om det allerede, og at døren hadde vært slik lenge. Da flyet senere skulle kjøre ut mot rullebanen, hørtes et kraftig smell, skriver Svenska Dagbladets nettutgave.

- Jeg har fløyet såpass mye i jobben min og aldri vært med på lignende. Det syntes at flyet var gammelt. Alle ombord var veldig urolige, og noen begynte å skrike da det smalt, sa Anders Calleberg til avisen.

35 ble redde og gikk av

Ifølge flyselskapet kom smellen på grunn av at koblingen mellom ledebilen og flyet røk. Ett om natten, etter flere timers venting var flyet klart for avgang. Men da hadde altså 35 passasjerer takket for seg og heller valgt å ta en overnatting på flyplassen.

Flyet, som er av samme type som flyet som styrtet i Thailand i helgen, tilhører det nystartete svenske flyselskapet Fly Excellent. Både Sterling og SAS leier fly fra dette selskapet, som starter egne flygninger neste sommer.

Alt i orden

Sterling bekrefter at smellen kom av at koblingen mellom ledebilen og flyet røk, men sier at det ikke var noe galt med den bakerste flydøren, og at passasjerene som gikk av flyet ikke vil få noen erstatning.

Kilde: Svd.se