Fuerteventura er først og fremst kjent for sine laaaange strender.<br />
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Fuerteventura er først og fremst kjent for sine laaaange strender.
Foto: Star Tour Foto: Star TourVis mer

3.000 for hotelltabbe

De reisende fikk ikke hotellet de forventet, og måtte bo på en helt annen kant av øya.

Reisefølget skulle være på Fuerteventura i tre uker. Fra før kjente de til hotellkjeden Riu, og bestilte rom på deres leilighetskompleks Riu Maxorata. Ved ankomst fikk de vite av reisearrangøren Ving at det ikke var plass til dem ved dette hotellkomplekset.

Overbooking og flytting

Turistene hadde bestilt leilighet på Riu Maxorata, fordi de foretrakk å bo i leilighet og styre måltidene selv. Hotellet var overbooket, og gjestene ble av reiseselskapet henvist til et annet hotell tre mil nord for Jandia, hvor de ønsket å være. Her fikk de et lite rom i underetasjen mot bakgården, med støy fra kjøkkenets kjølevifte. Gjestene sa fra til reiseselskapet at de ikke ønsket å bo der. De fikk se på et tredje hotell, inne i sentrum av Jandia. Det var slitt, og klagerne ønsket heller ikke å bo der. På grunn av plassmangel måtte de imidlertid være der til neste dag. Denne dagen fikk de omsider en leilighet, i et hotellanlegg under bygging, helt nord på Fuerteventura.

Klagerne krever prisavslag, erstatning og dekning av juridisk assistanse.

Gir prisavslag

Ving beklager at hotellet overbooket sin kapasitet, og sier at selskapet i slike tilfeller gjør sitt ytterste for å skaffe tilsvarende eller bedre boalternativer. Disse gjestene ble tilbudt innkvartering på flere ulike hoteller av lik eller høyere standard i Jandia. Noen også med halvpensjon. Klagerne godtok ingen av disse, og valgte alternativet med de nybygde leilighetene nord på øya. Ving hevder at det i tilfeller der gjestene er tilbudt høyere standard og halvpensjon, ikke er vanlig å gi ytterligere kompensasjon. Imidlertid får gjestene i dette tilfellet 3000 kroner i prisavslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En klar mangel

Er hotellet du har bestilt overbooket, er det en klar mangel i følge pakkreiseloven. Blir ikke mangelen avhjulpet på tilfredsstillende måte, har du krav på forholdsmessig prisavslag. I dette tilfellet kommer Reklamasjonsnemnda frem til at mangelen ikke ble tilfredsstillende avhjulpet. De hotellene gjestene hevder å ha fått tilbud om, synes ikke å være tilfredsstillende ut fra beskrivelsene som foreligger. Klagerne får medhold i at prisavslag er på sin plass, men de får ikke mer etter behandlingen i Reklamasjonsnemnda enn de 3.000 reisearrangøren allerede har betalt.

Advokat betaler du selv

Merk også at nemnda har som fast praksis å ikke dekke utgifter til juridisk assistanse i forbindelse med klagesaker. Du kan gjerne benytte jurister for å hjelpe deg i en klagesak, men du kan ikke regne med å få dekket disse utgiftene, selv om du får medhold i klagen. Som regel kan du derfor gå ut fra at det ikke lønner seg å hyre advokat i forbindelse med klager på pakkereiser.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.