30 timer forsinket

De var uheldig på langferien, og klager både på forsinkelser og rom.

Publisert
Sist oppdatert

Klagernes langferie startet dårlig med over ett døgns forsinkelse, og fortsatte ikke mye bedre med at de fikk rom på bakkeplan når de hadde ønsket seg sjette etasje. De krever prisavslag for disse forholdene, og for at de måtte betale for en leiebil som ble stående ubrukt en dag på grunn av flyforsinkelsen.

Stor forsinkelse

Om du må vente mer enn 30 timer på flyavgangen, kan du definitivt regne med prisavslag.
Om du må vente mer enn 30 timer på flyavgangen, kan du definitivt regne med prisavslag. Vis mer

Du har rett på prisavslag om forsinkelser overskrider et visst antall timer. Hvor mange timer som gir rett på prisavslag, avhenger blant annet av reisens lengde. I dette tilfellet var flyet 30,5 timer forsinket, en forsinkelse reklamasjonsnemnda mener overskrider alle grenser for prisavslag. Reiseselskapet har betalt 200 kroner, men reklamasjonsnemnda plusser på 800 kroner per person, til sammen 1.000 kroner i prisavslag per reisende. Begrunnelsen er at en så stor forsinkelse er svært anstrengende uansett hvor lang ferie man skal ha.

Leiebil som ikke ble brukt

På grunn av forsinkelsen, ble klagernes leiebil stående ubrukt en dag, selv om de måtte betale for også denne dagen. De krever den utgiften refundert av reiseselskapet, og reklamasjonsnemnda er enig.

Feil etasje

Selskapet beklager at turistene ble plassert i en annen etasje enn det de ønsket, men påpeker at det i prislisten står at man ikke kan garantere at ønsker blir oppfylt. Reklamasjonsnemnda hevder likeledes at reisende må være forberedt på å bli plassert hvor som helst på et hotell, såfremt man ikke har blitt lovet spesiell beliggenhet, eller har betalt for dette. De reisendes klager på støy fra søppeltømming er likeså innefor grensene av hva en hotellgjest må akseptere. Verken støyen eller beliggenheten er å regne som mangler, og klagerne får ikke prisavslag på grunn av disse momentene i klagen.

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.

 • Slik kan du reise billig
  - Sjekk DinSide Reises artikkelsamling om budsjettreiser.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer