3. runde – Severdigheter/kultur

Er du ute etter et feriemål som har mer å by på en sol og strender? I denne runden har vi en klar favoritt på forhånd.

Kanariøyene

Faraoenes verker kan virke overveldende, her fra Luxor.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Faraoenes verker kan virke overveldende, her fra Luxor.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kanariøyene har mye sol og mange strender, men svært få severdigheter. Innen rekkevidde fra Playa del Inglés på Gran Canaria kan du ta turen opp i fjellene og se noen genuine fjell-landsbyer og bananplantasjer, men det er omtrent det hele. Ikke langt fra Puerto del Carmen kan du komme deg til nasjonalparken Timanfaya, som består av lava, lava og lava. Et flott syn for deg som er interessert i vulkaner.

Egypt

I løpet av tre timer kan du reise fra Hurghada til Luxor. Vil du oppleve Egypts spennende historie, er et besøk her et absolutt krav. Se Kongenes dal med flotte templer som vitner om hvor langt fremme egypterne var for tusenvis av år siden. Tar du en dagsutflukt, kommer du deg til Kairo hvor du kan oppleve de aller mest kjente pyramidene (de eneste av verdens klassiske underverker som fortsatt kan beundres). Eller hva med en tur på Nilen? Opplevelsene står i kø i landet som har en utrolig spennende og fascinerende historie.

Vinneren

Knockout til Egypt! Er du kulturinteressert og ønsker å beundre landets historie, velg for all del reisemålet som faktisk har en historie som det er verdt å vite noe om!