PARADIS PÅ NORSK: Enkelte steder må du bestille påskehytta ett år i forveien.
PARADIS PÅ NORSK: Enkelte steder må du bestille påskehytta ett år i forveien.Vis mer

250 kroner natten

Hva er vel mer påske enn Kvikk Lunsj, nikkers og appelsiner i solveggen på hytta? Flere nettsteder, bedrifter og organisasjoner står klare for å leie ut påskehytta til deg. Men det haster dersom du ikke allerede har ferieboligen i boks.

Statistisk sentralbyrås ferieundersøkelse fra 1999 viser at en tredjedel av alle norske husholdninger eier egen hytte, og at kun ti prosent av den voksne befolkningen ikke utøver friluftsliv. Ingen tvil om at nordmenn er et riktig friluftsfolk.

Den som ikke eier sin egen hytte, bør nå skynde seg for å rekke hyttekos i påskeuken. Over hele landet meldes det om fulle hytter.

Skires` skihytter

- Det er kun 7-8 ledig hytter igjen i Hemsedal og Hafjell til sammen, opplyser Roy Jacobsen, ansvarlig for onlinebookingen til nettstedet Skiinfo.no til DinSide.

Via Skires på Skiinfo.no, kan du søke etter og bestille overnatting direkte på nettet i fire skidestinasjoners bookingdatabaser. I dag ligger Uvdal, Hafjell, Geilo og Hemsedal inne i databasene, men allerede fra neste uke er også Hovden og Lillehammer med. Ved inngangen til neste sesong satser Skiinfo.no på å ha med 25-30.000 sengeplasser i bookingsystemet. Jacobsen forteller at de som vil ha de beste hyttene på de mest populære skidestinasjonene må bestille så tidlig som september året før.

- På Trysil utgjør gjengangerne majoriteten, og de bestiller vinteren i forveien. På Hafjell og Hemsedal er det noe lettere å skaffe seg hytte i påsken.

Statskogs 110 hytter

Visste du at Statskog SF leier ut 110 hytter til allmennheten for en rimelig penge? Prisene starter på kr 250 og slutter på ca kr 600 per døgn avhengig av standard. På Statskogs nettside, kan du ta en titt på utleieobjektene som er spredt over hele landet. Vil du ha en av disse, må du kaste deg rundt, for det er kun seks hytter ledige til påsken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vil du ha hytte i påsken, må du vanligvis regne med å bestille to måneder i forkant, sier Jorunn Anzjøn, ansvarlig for Statskogs Oslo-kontor.

(For ytterligere informasjon om Statskog-hyttene ring tlf.: 23 10 39 70)

Turistforeningens hytter

Den norske turistforeningen frister med et uttall hytter, både selvbetjente og betjente, spredt utover fjellheimen i de fleste landsdeler. Turistforeningen har ennå ikke kartlagt påskekapasiteten.

På de populære skidestinasjone som Trysil, blir hyttene revet vekk først. Ennå er det mulig å finne ledig hytte i Hemsedal og på Hafjell.
På de populære skidestinasjone som Trysil, blir hyttene revet vekk først. Ennå er det mulig å finne ledig hytte i Hemsedal og på Hafjell. Vis mer

- En generell trend er at det ofte er ledig tidlig i påsken enn sent, opplyser Brita Vegsund, informasjonsansvarlig i turistforeningens største lokallag, Oslo og Akershus.

Hun oppfordrer likevel folk til å være så tidlig ute som overhodet mulig.

Oslo- og Akershus-laget besitter flere hundre sengeplasser på hytter i Skarvheimen, Hardangervidda, Rondane, Gausdal og Vesfjell, Femundsmarka og Breheimen.

For et opphold i tre dager eller mer på samme hytte, må du forhåndsbestille. En voksen i 1-3-sengsrom og fullpensjon koster kr 505, for barn koster fornøyelsen kr 250. For å benytte deg av hyttetilbudet, kreves medlemskap i turistforeningen. Medlemskap koster kr 365 per år for voksne og kr 50 for barn. Det gis rabatter til ungdom og pensjonister. Du kan også deponere på nøkler til de selvbetjente hyttene til turistforeningen.

- De som bor fast på en hytte, får sengetøy på stedet. De som skal gå fra hytte til hytte, ta med seg godt med klær og sikkerhetsutstyr, understreker Vegsund.

For oversikt over tilgjengelige hytter i andre distrikter, ta kontakt med nærmeste lokallag av Den norske turistforening.

Norskog

På Norskogs portal Skoginfo.no formidles hytter ofte med tilhørende jaktterreng.

- Utleieprisen settes av utleier og varierer med standarden. Også de som ønsker hytte kan annonsere hos oss, sier Haken Christensen i Skoginfo.no

Finner du drømmehytta på på Skoginfo.no, tar du selv kontakt med hytteutleier.

På DinSide Reise kan du søke etter overnatting via Skiinfo.no.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.