2.309 deilige europeiske strender

Foruten åtte blå flagg som har gått til strender i Sør-Afrika, finner du alle de blå hedersbevisene i Europa i 2004. Det vil nok endre seg neste år.

Es Trenc er en av strendene på Mallorca som har fått blått flagg. Vis mer

Europas beste strender

 1. 2.309 deilige europeiske strender


De blå flaggene har sitt utgangspunkt i Europa, og selv om utvidelser er på vei, er det foreløpig bare Sør-Afrika utenfor Europa som er med på ordningen.

Strandvinnerne

For deg som jakter på de rene, velorganiserte og miljøsikre strendene, er Spania vinnerlandet fremfor noen. Her finnes det hele 450 strender med blå flagg. En like soleklar andreplass okkuperes av nordmenns andre sommerfavorittland, Hellas. 378 strender i det greske ferieriket har fått blå flagg for 2004. Norge inntar jumboplassen med én strand på lista, men det er likevel en forbedring fra fjorårets null. Island har to strender med.

Det blå flagget er beviset på at stranden holder viktige kvalitetskrav. Vis mer


Blåflagg-strender i Europa

 1. Spania: 450 strender
 2. Hellas: 378 strender
 3. Frankrike: 262 strender
 4. Danmark: 209 strender
 5. Italia: 201 strender
 6. Portugal: 163 strender
 7. Tyrkia: 151 strender
 8. Storbritannia: 123 strender
 9. Kroatia: 80 strender
 10. Irland: 73 strender
 11. Sverige: 55 strender
 12. Kypros: 41 strender
 13. Tyskland: 38 strender
 14. Nederland: 34 strender
 15. Bulgaria: 10 strender
 16. Belgia: 8 strender
 17. Slovenia: 7 strender
 18. Finland, Montenegro: 6 strender
 19. Estland, Latvia: 4 strender
 20. Litauen: 3 strender
 21. Island: 2 strender
 22. Norge: 1 strand

Kjente strender med

Flere kjente badesteder for norske reisende er med på listene over strender som har fått blått flagg i 2004. Her er noen kjente navn:

Skagens strender hedres også med blått flagg. Foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Spania: Est Trenc-Sur og Palma Nova på Mallorca er navn som ringer bjeller hos mange. Det samme gjør nok Las Palmas og Puerto de la Cruz på Kanariøyene også. Dessuten er det flere strender i Marbella/Malaga, Alicante, Benidorm og Barcelona.

Hellas: Kretas strender får heder, mellom dem Platanias og Agios Nicolaos. I Kykladene kan vi for eksempel nevne Kamari på Santorini og Ornos på Mykonos. Landet kan skilte med blå flagg både på øyene og fastlandet.

Frankrike: I syd har for eksempel Monacos strand vaiende blått flagg, det samme har Le Havre strand i nord. Godt utvalg av godkjente strender både langs Middelhavet og mot kaldere farvann i nord og vest.

Danmark: Godt utvalg av flaggstrender ved Skagen og Løkken-området som er populære steder å besøke for norske turister. Er du i København er stedet å velge Amager Strandpark.

Ekstern lenke:

 • Blue Flag
 • Bruker du blå flaggs nettsider, kan du finne den fulle oversikten, og klikke deg frem til mer informasjon om de enkelte strendene. Det ligger også lenker videre der dette finnes.