20 julegaver på åtte timer

Her er det fullt mulig å gjøre seg ferdig på en dag – vi har vært på storbydagstur.

På Strøget i København finner du lett julegaver til alle på listen din. Og det til en svært hyggelig kronekurs. Foto: Colourbox
På Strøget i København finner du lett julegaver til alle på listen din. Og det til en svært hyggelig kronekurs. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innkjøp av julegaver til familie og venner kan være en påkjenning for både humøret og lommeboka. Setter du av en dag og gjør unna alt sammen, kan du komme godt ut av det.

Vi har vært på storbydagstur til København og kom hjem fullastet med julegaver. Og det er ennå lenge til jul om du har lyst til å prøve selv.

Les også: Er dette årets julegave?

Kortreist og kostnadseffektivt

For å få maks utbytte av storbydagsturen bør du velge en by med kort reisetid og gode avgangstider. Du bør ha 7-8 timer til rådighet i byen. Husk å ta høyde for reisetid til og fra flyplassen. Stockholm, København, London og Berlin er alle gode alternativer. Vi reiste til København med bonusbilletter fra SAS og betalte 262 kroner i gebyr per billett. Det er fremdeles enkelt å få tak i EuroBonus turer til ovennevnte byer før jul, og nå ser det ut som at SAS holder seg på vingene en stund til.

Til disse byene kan du også finne direktereiser til greie førjulspriser ved kjøp av ordinære flybilletter:

Priseksemplene er hentet fra søkemotoren Restplass.no, mandag 19. november.  Foto: Tuva Moflag
Priseksemplene er hentet fra søkemotoren Restplass.no, mandag 19. november. Foto: Tuva Moflag Vis mer


En av fordelene med storbydagstur er at du slipper unna kostnadene til hotell. Med dagens prispress på flybilletter er det gjerne hotellregningen som er størst når man drar på helgetur. Med dagstur er kostnadene begrenset til flybillett og transport til og fra flyplassen.

København – anbefales!

Genseren koster mindre i danske kroner. Det blir ren besparelse nå som kursen er tilnærmet lik.  Foto: Tuva Moflag
Genseren koster mindre i danske kroner. Det blir ren besparelse nå som kursen er tilnærmet lik. Foto: Tuva Moflag Vis mer


Det er mange fordeler med å velge København som destinasjon for storbydagsturen. Korte avstander er en av dem. Fra flyplassen Kastrup tar du deg raskt inn til byen med toget. Det tar 15 minutter og koster 36 DKK hver vei. Fra Københavns Hovedbanegård (sentralstasjon) er det bare noen minutters gange til Strøget, byens hovedgate. Vi ankom sentrum rundt klokken 9 om morgenen og returnerte til flyplassen om lag 8 timer senere.

Kronekursen er en annen grunn til at København seiler opp som favoritt i høst. Den danske krona er nemlig langt billigere enn vi er vant til. Nå betaler vi bare 99,21 kroner for 100 danske kroner i følge DNBs valutakalkulator. Mange varer har dessuten lavere pris i Danmark.

Les også: Her er det gunstige valutakurser om dagen

Godt utvalg

København byr på godt utvalg og det er enkelt å finne julegaver til alle på lista. Langs gågaten Strøget finnes både kjedebutikker og stormagasiner. Her finnes danske favoritter som Georg Jensen, Illums Bolighus og Lego konseptbutikk – side om side med internasjonale favoritter som Disney-butikken, Topshop og Zara. Strøget huser også luksusmerker som Louis Vuitton, Gucci og Mulberry – for de med litt større julegavebudsjett.

Blant stormagasinene anbefales Magasin Du Nord som ligger et kvartal fra Strøget. Her synes prisene å være lavere enn hos Illums. Undertegnede betalte 2.520 DKK for en North Face parkas på Magasin Du Nord, og fant senere samme jakke til 3.000 DKK hos Illums. Heldigvis at det ikke var andre veien.

Les også: Disse kan regne med å få de dyreste gavene

Dagens fangst

FANGST 1: Det ble 15-20 gaver og noen til journalisten selv. Foto: Tuva Moflag
FANGST 1: Det ble 15-20 gaver og noen til journalisten selv. Foto: Tuva Moflag Vis mer
FANGST 2: Det ble 8-10 gaver og noen til journalisten selv.  Foto: Berit Njarga
FANGST 2: Det ble 8-10 gaver og noen til journalisten selv. Foto: Berit Njarga Vis merKonklusjon: Storbydagstur er en hyggelig, effektiv og, i vårt tilfelle, kostnadseffektiv måte å gjennomføre julehandelen på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer