2. runde – Shopping

Er du ute etter krydder og gull? Eller er det en ny discman som frister?

Kanariøyene

Strendene ved Rødehavet strekker seg milevis, og du behøver ikke slite med stor trengsel.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Strendene ved Rødehavet strekker seg milevis, og du behøver ikke slite med stor trengsel.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De store reisemålene på Kanariøyene selger egentlig det aller meste. Er du ute etter tekniske artikler som cd-spillere og videokameraer finner du det garantert på et av reisemålene. Er du ute etter trendy spansk mote skal du reise inn til hovedstedene på de forskjellige øyene – og i hovedsak til Las Palmas på Gran Canaria. Her finner du store shoppinghus som har spennende moter til en billig penge. Også i Playa del Inglés finner du shoppingsentre med det meste innen mote, kosmetikk og tekniske artikler. Men pass opp når du for eksempel handler videokamera. Prisen som står i utstillingsvinduet inkluderer sjelden alt du trenger. I det du har trukket VISA-kortet ditt kan det godt hende du får greie på at batteriet til kameraet ikke var inkludert i prisen. Sørg bestandig for å avklare alle slike spørsmål før VISA-kortet går varmt! Pruting går som regel.

Egypt

Vi fastslår det først som sist – du drar ikke til Egypt for å shoppe tradisjonelle vestlige varer. Moteklær og tekniske artikler finnes så å si ikke. Er du derimot på jakt etter krydder, smykker og parfyme finnes det gode muligheter for kupp. I Hurghada er det utbredt med parfymebutikker hvor du får laget din egen parfyme – prisen avhenger av konsentratet i parfymen. Prisene er ikke eksepsjonelt lave, og kvaliteten kan være så som så. Men spennende krydder får du for en billig penge. Du skal prute!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren

Vi kårer Gran Canaria til vinneren i denne runden – rett og slett fordi utvalget er så uendelig mye større. Selv om utvalget absolutt er mer eksotisk blir du skuffet hvis du reiser til Egypt og tror at du kommer til et shoppingparadis.