– 15. juli er den store ulykkesdagen

Det mener Storebrand og Tryg.

<b>PASS PÅ:</b> Det meldes inn flest reiseskader til forsikringsselskapene i juli. Foto: Colourbox
PASS PÅ: Det meldes inn flest reiseskader til forsikringsselskapene i juli. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. juli er den dagen i året da det meldes inn flest reiseskader til forsikringsselskapene, melder Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Det er den virkelige fredag den 13., sier Monica Rimestad, reiseskadesjef i Tryg.

15. juli skjer det over dobbelt så mange, hele 114 prosent, flere skader enn på gjennomsnittsdagen i hele året hos Tryg Forsikring. Forsikringsselskapet har konkludert med dette etter å ha sett på sine egne reiseskadetall i perioden 2002 – 2011.

– Hvis man ser juli under ett, er det faktisk den 15. som ligger på topp hos oss også, men hos oss er det likevel påsken som er verstingen, sier Kristina Picard, kommunikasjonssjef for bank og forsikring i Storebrand ASA, til DinSide.

Trodde du tallet 13 var skummelt? Disse landene frykter helt andre tall ...

Tilfeldig mener Europeiske

Europeiske Reiseforsikring kjenner seg derimot ikke igjen i dette.

– Vi har ikke grunnlag for å hevde at 15. juli er den dagen i året det meldes inn flest reiseskader til forsikringsselskapene, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør for If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring, til DinSide.

Europeiske er den største aktøren innen reiseforsikring, og de får innmeldt rett i underkant av 100.000 skadesaker i året. Det vil si i snitt cirka 2.000 skader i uken.

Klikk her for å se hvilke flyselskap som mangler eller har seterad nummer 13

Juli er høysesong for reisende

– Om sommeren – i særdeleshet juli som er den store feriemåneden- er barnefamilier, ungdommer og ”folk flest” på reise i utlandet. Det er derfor naturlig at det meldes inn mange skader i denne måneden. At en dag peker seg ut, tror jeg har sammenheng med rene tilfeldigheter, tror Vennesland.

Det stemmer også for Storebrand:

– Juli ligger selvsagt høyt på erstatningsutbetalinger fordi det er høysesong for reisende, påpeker Picard.

– Ulykkesskader, reisesykeskader og skader som gjelder reisegods er overrepresentert om sommeren. Hver tredje reiseskade skjer i sommermånedene. Dette henger naturligvis sammen med at det er da folk reiser mest. Hvorfor akkurat 15. juli er den mest skadeutsatte dagen, vet vi derimot lite om, sier Monica Rimestad, reiseskadesjef i Tryg Forsikring.

Les også: Du legger vel ikke nøklene i kofferten?

Færrest skader i desember og januar

Tryg opplyser om at ni av de ti mest skadeutsatte dagene i året er i juli, spesielt første halvdel.

– Den 31. oktober har Storebrand desidert færrest meldte skader på reise. 24. desember er dagen i året da det skjer færrest ulykker, mens januar er den minst skadeutsatte måneden i året, ifølge Tryg.