1/3 av Gambiareisene er utsolgte

Ving relanserer i vinter Gambia som charterdestinasjon. Afrika fenger stadig flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi synes det er veldig bra, siden dette er en nyhet på vinterprogrammet, sier Gunnar Grosvold, administrerende direktør i Ving.

Han forteller at charterselskapet har solgt rundt 1.400 plasser, av de totalt 4.700 plassene som er tilgjengelige i vinter.

- 4.700 plasser er like mange som vi har til Egypt. Gambia er dermed nummer fire eller fem på listen over våre største vinterdestinasjoner, sier Grosvold.

Palmer og strender venter i Gambia i vinter. Foto: Ving
Palmer og strender venter i Gambia i vinter. Foto: Ving Vis mer

Det er fortsatt Gran Canaria og de andre Kanariøyene som er
mest populære for solhungrige nordmenn vinterstid.

- Hvorfor skal man dra til Gambia?

- Fordi landet har et stabilt og fint klima hele vinteren gjennom. Det er en kulturopplevelse, folk er hyggelige, og man får en variert matopplevelse.

- Hva betyr det?

- Du får mat fra hele verden i Gambia. Det er selvsagt mye afrikansk mat, men også mye libanesisk, siden Libanon har vært en viktig handelspartner.

Ikke for barn

Grosvold sier at Gambia er et reisemål for voksne par.

- Vår hovedkundegruppe vinterstid er eldre par som har barn som har flyttet hjemmefra.

Diktator styrer

Ving hadde Gambia på charterkartet på 80- og 90-tallet, men et ikke-blodig kupp i 1994 der Yahya A.J.J. Jammeh tok makten, gjorde at UD ikke anbefalte reiser dit. Dermed trakk Ving seg ut. Ifølge Fellesrådet for Afrika er det fortsatt diktatoren Jammeh som styrer i Gambia, og valgene i landet karakteriseres som udemokratiske, og det er uttrykt bekymring for overholdelsen av menneskerettighetene i landet, særlig for opposisjonelle og journalister.

Men nå er altså norske Ving tilbake i landet. Svenskene har reist hit de siste 10-15 årene, ifølge Grosvold.

Sesongen varer fra slutten av oktober til begynnelsen av april. Det er noen få ledige plasser til Gambia i juleferien, mens i vinterferien og påskeferien er det mer ledig, opplyser Grosvold. Han tror alle 4.700 plassene vil bli solgt i løpet av sesongen.

Husk vaksiner

For å reise til Gambia må man ta en del vaksiner først, og få med seg malariapiller. Vaksinene som anbefales av Reiseklinikken, er stivkrampevaksine, poliovaksine, Hepatitt A vaksine og gulfebervaksine.

Gambia er dermed ikke stedet å jakte på restplasser til med mindre man har vaksinene i orden.