1.200 kroner til New York

Kanadiske Zoom Airlines tilbyr billige enveisbilletter mellom New York og London.

Det er nyhetsbyrået AP som melder at du nå kan fly mellom John F. Kennedy airport i New York og Gatwick i London for 199 dollar (cirka 1.200 kroner). Du kan også kjøpe retur billetter, og billettene ligger på markedet fra torsdag.

Selskapet som tilbyr de billige flybillettene heter Zoom Airlines og har base i Canada. Ruten vil gå daglig i mellom de to flyplassene, og det vil bli brukt en Boeing 767-300 med 266 seter. Til sammenlikning er i gjennomsnittprisen på denne ruten i følge AP 377 dollar (cirka 2.300 kroner) en vei, men stort sett må du kjøpe tur-retur billett for 753 dollar (cirka 4.500 kroner).

1.200 kroner til New York


I gjennomsnitt reiser 42.000 personer mellom London og New York hver uke, men til tross for så mange reisende er analytikere skeptiske til at det nye tilbudet fra Zoom Airlines vil vare.

- For at dette skal kunne fungere må man fylle et tomrom i markedet, og på denne ruten er det ikke noe tomrom å fylle. Det er mange lavprisselskaper som konkurrerer på denne ruten, så enda et tilskudd i konkurransen får det vanskelig, sier Mike Boyd, direktør i The Boyd Group i Evergreen, Colorado.

På nett: Zoom Airlines