12 smarte reisetips for småbarnsfamilien

Det kan være ganske strabasiøst å fly med barn. Her er 12 tips for å gjøre reisen lettere for både foreldre og barn.

Det krever sin kvinne å reise med små barn. Det går nok sånn passe greit i de fleste tilfeller, men med litt planlegging blir flyreisen så smertefri som mulig. Her er våre tips til hva du kan gjøre for at reisen skal bli så vellykket som mulig. Har du flere lure tips, er du velkommen til å dele dem med andre i diskusjonsforumet nederst i artikkelen.

God reise!

12 smarte reisetips for småbarnsfamilien

  1. Ting og instilling som letter flyreisen


1: Møt opp i tide - og litt til

God tid er alfa og omega for reg som skal ut og reise med barn. Beregn en halvtime ekstra for mer omstendelig innsjekk, pakking og sending av spesialbagasje og forflytning til gate som selvsagt tar lengre tid enn dersom du reiser alene. Betjeningen ved spesialbagasjen er ikke forpliktet til å hjelpe deg å pakke inn barnevogn og annen spesialbagasje, men vår erfaring er at de gjerne hjelper til, i alle fall dersom du trenger hjelp. Beregn også tid til eventuelt skift.

En trille er greit å ha på flyplassen. Vis mer


2: Sammenleggbar trille

Barnevognen må gjerne sendes som spesialbagasje, i alle fall fra Gardermoen, men de aller fleste flyselskapene lar deg ta med en sammenleggbar trille til flytrappen, som du får igjen når du kommer av flyet. Det blir fort langt å gå for små bein på store flyplasser, og det blir fort slitsomt for mors og fars armer å bære klumpen på små bein når han blir sliten - så en trille letter oppholdet på flyplassen betraktelig.

På noen flyplasser i utlandet kan det være mulig å ha med barnevognen helt til utgangen, men dette må man nesten sjekke fra plass til plass. På noen flyplasser har man også egne småbarnstriller til utlån, men dette er ganske populært og kanskje ikke noe å basere seg på.

Ta vare på vognposen til å pakke inn vognen i som dere får utlevert på flyplassen i Norge - det er ikke sikkert dere får en slik på retur fra utlandet. Babybjørn er en annen løsning for å lette bæringen, i stedet for en trille.

3: Bilstol

For mange er det nødvendig å ha med bilsete på reisen - fordi de trenger det på ankomststedet. Mange flyselskap - om enn ikke de typiske billigflyselskapene - lar deg ta med bilsetet om bord. Dette gjelder selvsagt bilstoler for de helt minste. Dersom det er god plass på flyet, kan du få tilbud om å montere bilsetet i stolen ved siden av deg, og barnet kan sitte i den på turen. Dette gjør livet enklere for deg som forelder; du får hendene frie til å lese, drikke kaffe eller bare lene deg tilbake og slappe av. Dersom du ikke får ha setet ved siden av deg, vil kabinpersonalet i de fleste tilfeller hjelpe deg med å sette det unna. Det er også mulig å kjøpe barnebillett til spedbarn under to, slik at du er garantert plass til å parkere bilsetet.

Du kan også sjekke om det er mulig å leie bilsete fra barneutstyrsforretninger der du skal - så slipper du å dra med ditt eget på flyet, og du slipper å utsette setet for røff håndtering ved av- og pålasting dersom du blir nødt til å sende det som spesialbagasje.

Din mening

Hva synes du er det verste med å reise med barn? (Avsluttet)
Flyreisen(26%) 76
Maset med innsjekk, sikkerhetskontroll og stress til gaten(25%) 74
Synes det går smertefritt(21%) 62
Ventetiden(19%) 57
Forberedelsene(8%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


4: Bag/nett på flyet

Sjekk om det er mulig å låne sovebag/nett på flyet. Dette er mulig hos endel flyselskaper, spesielt på lengre flyvninger. Dette er imidlertid kun for de aller minste. Da slipper du å sitte med barnet på fanget hele turen, og barnet får kanskje slappet bedre av i en mer behagelig stilling. Det er imidlertid begrenset med slike bager/nett per flyvning, så du bør være tidlig ute med å bestille.

>> Ting og instilling det er greit å ha med i veske, kopp og kropp.