11-åring befølt - flyselskap saksøkt

Mannlig passasjer byttet til seg plass ved siden av henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Delta Air Lines saksøkes etter at en 11 år gammel jente ble befølt av en mannlig passasjer.

Jenta ble antastet under en flytur mellom San Diego og Atlanta i januar i år. Nå saksøker jentas familie flyselskapet.

Fikk ikke bytte sete

Ifølge jenta, ble hun antastet av en mannlig passasjer som byttet til seg plassen ved siden av henne. Mannen skal ha befølt seg selv og jenta under flyturen. Da hun spurte en av flyvertinnene om hun kunne få bytte setet, fikk hun nei til svar.

Jenta fortalte moren om hendelsen straks hun ankom Atlanta. Moren rapporterte det først til lokalpolitiet i Huntsville, så Atlantas politi, og deretter FBI.

Familiens advokat, Mark Tate, sa at Delta er ansvarlig for noe av traumet jenta ble utsatt for fordi flyselskapet er ansvarlig for passasjerenes sikkerhet ombord.

- Delta har et stort ansvar for å beskytte sine passasjerer. Vi føler ikke at Delta gjorde nok i denne saken. Den lille jenta har det ikke bra. Hendelsen har skapt store problemer, sa advokaten til avisen Atlanta Journal-Constitution.

Hvert år frakter Delta tusenvis av barn som reiser alene. Flyselskapet har spesielle regler for å holde ekstra øye med barn som reiser alene, og etterforsker nå hendelsen.

Lignende hendelser har blitt rapportert tidligere, men er relativt sjeldne. Northwest Airlines betalte mer enn 500.000 dollar til en 10 år gammel jente som sa hun var blitt seksuelt antastet flere ganger av en mann som satt ved siden av henne på en flytur mellom Kansas City og Detroit i 2001. Jenta identifiserte mannen, men han avviste anklagene.

Som oftest er det kvinnelige passasjerer som klager på seksuelle antastelser, som gjerne skjer mens de sover på flyet.

Kilde: Atlanta Journal-Constitution