100 puber mellom permene

Samboerparet Hvidsten og Gabrielsen guider deg til 100 gode vannhull i London.

100 puber i London i bokform.
100 puber i London i bokform. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1 storby, 22 områder, 100 puber. Du trenger ikke gå tørst gjennom Londons gater, med pubguiden i vesken. Det norske samboerparet Evy Hvidsten og Erik Gabrielsen har drukket seg gjennom storbyen, og gir valgt ut sine favoritter.

Hva er en god pub?

Forfatterne ønsker å presentere en guide til gode puber, og siterer en pubeiers definisjon på hva som kjennetegner en god pub:

- Real Ale, Real People and Real atmosphere.

Det er altså forfatterparet mener må ligge til grunn for de utvalgte vannhull. De fleste de har valgt, har også noe særskilt ved seg som at de er spesielt små, spesielt vanskelige å finne, har en spesiell historie eller er godt bevarte.

Ut fra disse kriteriene har forfatterne funnet frem puber fra Richmond i vest til Greenwich i øst, og presenterer fakta og historier om puben, guider oss til hvordan vi finner den utvalgte, og tipser om andre besøkverdige i nærheten. I tillegg gir de oss en kjapp historikk om området, og tipser kort om noen utvalgte severdigheter som ikke nødvendigvis har med tørsteslukking å gjøre.

Hva er real ale?

For de uvitende er det interessant å få en forenklet gjennomgang av hvordan ølbryggingen foregår. Vet du forresten hva real ale egentlig er? Det er en øltype som ikke er pasteurisert, og som fortsetter å gjære helt frem til servering. Den er lite holdbar og sårbar for luft. Ale er en relativt kostbar øltype å servere, og flere og flere puber har gått bort fra den. For deg som gjerne vil teste typen, gir forfatterne en oversikt over puber som serverer ekte vare, og hvilke merker du får.

Hva får du?

Boken har grove kart, men for finnavigering bør du investere i mer detaljerte kart.
Boken har grove kart, men for finnavigering bør du investere i mer detaljerte kart. Vis mer

Pubene er merket av på kart og du får vite hvor nærmeste buss- og undergrunnsstasjon ligger, men du trenger nok i tillegg et skikkelig bykart for å finne frem til alle store og små drikkesteder.

Novisene får vite mer om hva som drikkes på pub og hvilke mengder vi bør bestille, hva som er vanlige åpningstider, hvordan vi oppfører oss (det er for eksempel ikke vanlig med bordservering på pub). I tillegg får vi forklaring på begreper som Snob Screens og Mews. Det spennende at guiden fungerer som mer enn en veiviser, og gir oss bakgrunnopplysninger om de enkelte pubene både med interessante anekdoter, historiske fakta og om byggestil.

En god bok for de som vil slukke tørsten på vannhull med personlighet og sjarm, og lærerikt for den med interesse for pubkultur og øl.

Bokfakta

Boken har kart, innholdsfortegnelse og er illustrert med bilder.

Tittel: 100 gode puber i London
Forfattere: Evy Hvidsten og Erik Gabrielsen
Forlag: Cappelen
Utgitt: 2002
Pris: 198 kroner

Mer om reiselitteratur

DinSide Reise skriver jevnlig om fersk reiselitteratur fra både inn- og utland:

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren