Det koster å være kar i Norge - skatter, avgifter og priser står høyt på manges hatliste.
Det koster å være kar i Norge - skatter, avgifter og priser står høyt på manges hatliste.Vis mer

10 ting vi hater ved Norge

Det er kaldt, folk er mutte og uhøflig, skatter og avgifter er himmelhøye og lukningsvedtektene er rigide – finnes det håp for Norge?

- Det verste med Norge er at folks humør varierer med været. Skinner sola, skinner folk med. Dårlig vær betyr dårlig humør. I Latin-Amerika er vi alltid blide. Selv om vi er fattige og ikke har mat på bordet, er vi glade, sier Guillermo Gallego fra den karibiske byen Varanquilla i Colombia.

Han har bodd fjorten år i Norge og jobber som lærer i barneskolen. Ved siden av lærerjobben driver han danseskolen Salsa Caliente i Oslo.

Folkeskikk og kosthold

- Nordmenn mangler folkeskikk. De slenger igjen døra for den som kommer bak. Barna lærer ikke høflighet hjemme. De spytter på gata, og det ser man ikke i Latin-Amerika, sier småskolelæreren.

Gallego liker heller ikke norsk mat.

- Den smaker jo ikke noe!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Latinamerikaneren mener likevel at Norge ikke er helt fortapt som nasjon tross mangel på folkeskikk og delikat mat.

- Det sosiale systemet er bra. Det er fint at folk kan få hjelp når de er syke eller ikke har jobb. Det er mulig å få seg en bra jobb og å bo trygt.

Regulert

- Jeg savner skikkelig utvalg i butikkene, og kunne handle når det passer meg. Jeg liker ikke at jeg ikke kan handle når ungene har lagt seg om kvelden eller den ene timen butikken er åpen etter jobb. Her i Norge er det bestemt når du skal få lov å handle og det du kan kjøpe er bestemt av hva noen antar du har lyst på, sier Elizabeth Eisinger Lande fra Elmira i staten New York.

Hun har bodd i Norge i flere år, men har også bodd i Finland. Newyorkeren mener likevel at det verste med Norge er at folk later som de ikke kjenner hverandre på gata:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kommer en i skade for å si hei, lurer folk på hvem du er.

I forrige uke skrev DinSide Reise om hva vi savnet mest med Norge ute i verden. Denne uken følger vi opp med hva vi ikke savner – DinSide Reises store hateliste finner du her.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.