10 ting du kan gjøre i Norge forts.

6: Trollsykling på Lillehammer

Ta sats.....- og hopp Vis mer

Trollsykling arrangeres i de gamle OL-traktene ved Lillehammer. Her kan du sykle på små seterveier, se noen av landets eldste og best bevarte trehusbebyggelser. Du får lagt opp forslag på 20 ulike sykkelruter og kan virkelig gjøre oppdagelser på egen hånd. Ved enden av hver dagsetappe venter et dekket bord og en oppredd seng. Vil du ha mer info, sjekk denne linken

7: På ski i bar overkropp – Stryn!

Stryn sommerskisenter: Et eldorado for deg som hater sommeren og lengter etter snøen i juli! Her kan både alpinister, telemarksentusiaster, snowboardere, freestylere og langrennsløpere utfolde seg i sommer. Er du heldig kan du stå slalom svært leddkledd. Og når du først er i Stryn har du muligheten til å bli med på brevandring. En annen utflukt som arrangeres fra Stryn er en tur til klosterruinene på Selje. Med andre ord muligheter for kombinasjon av både skiferie og kultur i sommer på Stryn! Et dagskort koster 230,- for voksne og 160,- for barn.

8: Familierafting i Trysil

Rafting trenger ikke bare være en heseblesende opplevelse forbeholdt de som stadig må ha adrenalinkick for å få dagen til å gå. I den øverste delen av Trysil- og Femundselva finnes det noen små stryk hvor du i hovedsak kan nyte naturen på din ferd i gummibåt. Litt kiling i maven må du regne med, men ikke mer enn at hele familien kan tørre å sette seg opp i båten. Det finnes også muligheter for deg som vil ha en litt tøffere tur. Da er aldersgrensen 18 år og det stilles krav til god fysisk form. Trysil kan for øvrig også tilby Norges lengste raftingtur – hele 70 kilometer! Pris: 650,- pr. pers.

9: Laksefiske i Nord-Norge

Har du lyst til å fiske i sommer? Ta med familien og sats på grilling av laks langs elvebredden i sommer! Men tenkt deg om før du bestemmer deg for reisemål. Mange av de mest kjente lakseelvene er svært trafikkerte. Skal du fiske i disse elvene blir det ganske enkelt mye dyrere for deg, eller til og med umulig fordi fiskerettene er utsolgt. Reiser du til litt mer ukjente fiskeelver i Nord-Norge vil du komme unna grillingen for en langt rimeligere penge. Børselv, Karasjokka og Neiden er elver som vi kan anbefale!

10: Juvvandring i Ottadalen

Ti ting du kan gjøre i Norge

  1. 10 ting du kan gjøre i Norge forts.

Juvvandring er en forholdsvis ny sommeraktivitet i Norge. I Ottadalen i Oppland fylke har du mulighet til å bli med på dette. Hva er egentlig Juvvandring? Hovedsakelig innebærer dette at det er lagt opp til fotturer i juv som er dannet av elver. Det er altså en elv i bunnen. Her hopper man ut i kulpene, svømmer gjennom stryk, klatrer fjellknauser og går turer langs elva. Dette er nok ikke beregnet for deg med aller dårligst fysisk form da mange av aktivitetene er svært krevende. Aldersgrensen er 16 år. Arrangørene stiller med våtdrakt og sikkerhetsutstyr! Pris: 550,- pr. pers.

Reis billig!

Har du ennå ikke bestemt deg for årets sommerferie kan en titt på vår oppdaterte restplassoversikt være god kur. Lurer du på hva andre synes om ditt reisemål kan du sjekke Din Reiseguide. God Sommer!