10 sparetips for barnefamilier

Internett og fleksibilitet avgjør ferieprisen. Her er DinSides sparetips.

Spar penger på riktig planlegging, og det blir mer penger igjen til det som er moro.

Foto: Inga Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


1. Internett fra a til å

Internett er et utmerket planleggingsverktøy. Mange charteroperatører og flyselskaper gir rabatter ved internettbestilling.

Bli ditt eget reisebyrå

2. Bruk DinSide

DinSide følger reisemarkedet og gir deg oversikten over hvor du kan kjøpe de billigste restplassene via restplassoversikten. Du kan også bestille restplassvarsling på SMS. Ukens billigste reiser finner du hver uke i DinSides reisekuppartikler.

Les mer:
Siste ukes reisekupp
DinSides pristester

3. Reisetidspunktet avgjør prisen

Legg ferien utenom reisehøysesongene, men ha i mente at Europa tar ferie i august. Januar, februar utenom vinterferien, mai, ultimo august og høstmånedene utenom høstferien er de mest prisgunstige reisetidspunktene.

Se charterselskapenes sesongvise prisstigningskurver

4. Velg riktig land

Velg riktig land. Nå lønner det seg å bytte ut eurosonen og Storbritannia og gå for USA, Thailand og Sør- og Mellom-Amerika.

Les mer:
Feriemål etter valutakurs

5. Ring! Mas!

DinSide Reises tips til die-hard budsjettreisende er å ringe flere operatører og mase. La operatørene slite for deg: Be dem støvsuge systemene for sine beste tilbud. DinSide Reise erfarer at ekstra prisforespørsler kan medføre flere tusenlapper i prisavslag. Husk å si at konkurrenten kom opp med en mye bedre pris.

6. Lei feriehuset selv

Det lønner seg ofte å leie ferieboligen, særlig hvis reisefølget er mer omfattende enn en gjengs tobarnsfamilie. Mange nordmenn har hus i utlandet som står tomme i perioder, og mange velger å leie ut disse. Følg med i annonsene i Aftenposten/FINN eller søk etter feriehus i Google.

Les mer:
Lei feriehuset selv

7. Følg med på kampanjetilbudene

Sjekk flyselskapenes kampanjepriser – her er det mange gode tilbud å finne. Tilbudene annonseres i dagsavisene og på Internett. Abonner på selskapenes nyhetsbrev på nett.

8. Vær fleksibel

Vil du spare noen kroner lønner det seg å være fleksibel. De fleste flyselskapenes tilbud er lagt til ugunstige tidspunkt. Kan du reise en tirsdag eller lørdag, er det ofte penger å spare.

9. Bestill i god tid

Vær tidlig ute om du vil sikre deg lavprisflybilletter og de beste leieboligene. Lavprisselskapenes billigste billetter blir solgt først. Er du sent ute, bør du time reisen etter gode kampanjer fra flyselskapene, men også her må du være på hugget for å bli blant de heldige som sikrer seg billigbilletter.

10. Kjøp restplassreiser

Charterselskapene har mange gode tilbud i form av restplasser som ofte er priset langt lavere enn ordinære reiser. Følg med i DinSide Reises restplassoversikt og i dagspressen.

Les mer:
Siste ukes reisekupp

  • Se alle prisene i denne oversikten

  • Tilbake til introartikkelen