10 kroners flybillett hos Norwegian

Billigere kan det vel ikke bli?

Vi flypassasjerer er vant til latterlig lave pristilbud på flybilletter fra Ryanair. Men det irske flyselskapet er ikke det eneste som bruker dette trikset.

Akkurat nå kan du få flybillett fra Düsseldorf til Oslo for bare ti kroner. Tikronersbilletter var også tilgjengelige fra Oslo til Düsseldorf, men disse er nå utsolgt.

Ti kroner for en to timer lang flytur er jo hårreisende billig. Norwegian spanderer skatter og avgifter, så prisen blir faktisk ti kroner, hvis du ikke vil sjekke inn bagasje, da.

- Dette er en form for markedsføring vi bruker for å få oppmerksomhet rundt forskjellige ruter, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

- Vi har hatt lignende tilbud på ruter i Danmark. Det er sikkert noen som husker episoden der Cimber Air kjøpte opp alle billettene med falske navn.

Skånvik refererer til kampanjen der Norwegian hadde billetter til sin nye rute mellom København og Kårup til én dansk krone. Cimber Air, som allerede fløy denne ruten, svarte med å kjøpe opp hundrevis av slike énkronesbilletter i falske navn som Anders And (den danske Donald Duck).

- Det har hendt flere ganger at vi har hatt slike veldig billige billetter, og da er det altså et ledd i å markedsføre rutene, sier Skånvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gammel rute

Ruten mellom Oslo og Düsseldorf har eksistert siden 2006, så her er det altså snakk om å skape blest om en rute som langt fra er ny. Norwegian ønsker altså mer interesse for ruten, og dermed setter de ned prisene.

Dermed kan det godt tenkes at det vil komme flere slike kampanjetilbud påde mindre travle rutene. Tilbud som dette annonseres på nettsiden til Norwegian.

Billige flybilletter er ikke nødvendigvis så gunstige. Ikke gå i lavprisfella