10 hemmelige gullgruver i Sevilla

Fra fino til flamenco. Her er de gode adressene til Spanias fyrrigste by, Sevilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Rumba!

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Rumba!

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

10 hemmelige gullgruver i Sevilla

 1. Sevilla: De deiligste adressene


1. Tapas

En liten ettermiddagssnack og et glass fino renser sjelen. Prøv for eksempel boquerones rellenos eller carrillada, henholdsvis fylt brisling og kjøtt fra svinets kinn på den alltid stappfulle Eslava Bar.

(Calle Eslava 3-5, tlf.: + 34 - 954 906569)

2. Familiegastronomi

I resten av Spania ynder folk å si at sevillanerne er mer opptatte av drikkingen enn av maten. Men familien Robles har siden 1954 laget gastronomi av sevillansk tradisjonsmat og har i dag fire restauranter i Sevilla:

Casa Robles (Calle Álvarez Quintero 58, tlf.: + 34 - 954 21 3150), Robles Placentines (Calle Placentines 2, tlf.: 954 21 3162), Robles Aljarafe (Ctra. Bormujos, 2-3, tlf.: 954 16 9260) og Robles Tapas (Calle Argote de Molina, tlf.: + 34 - 954 21 3150).

3. Flamencoscene

Flamenco er ikke en dans, men et samlebegrep for sørspanske sigøyneres sang og dans. Flamencoen har trekk fra mange folk og land: I musikken og dansen finner man indisk, arabisk innflytelse, og man antar at sigøynerne har tatt med seg elementer fra de land de har vandret gjennom. Til flamenco hører blant annet dansene fandango, seguidilla, soledad og sevillana. Det finnes en rekke steder hvor en kan høre og se flamenco: Hver dag cirka klokken ti spiller et tablao i Sevillas gamle karbonfabrikk, La Carbonería (Calle Levíes 18) eller få med deg oppsetningene på Casa de la memoria de Al-Andalus (Calle Ximenés Enciso, 28, Tel. +34 954 560 670)

4. Shopping

Kjolene til designerne Victorio og Lucchino har superfeminine snitt og sevillanske farger og mønstre.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Kjolene til designerne Victorio og Lucchino har superfeminine snitt og sevillanske farger og mønstre.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Sevillanerne er berømte for sin sans for å kle seg opp i vakre og fargesprakende klær. Designerduoen Victorio & Lucchino er fra Sevilla og elsker sterke farger, feminine og djerve snitt og andalusiske effekter som volanger og sjal. I sentrum av Sevilla ligger Victorio & Lucchinos fantastiske galleri.

(Plaza Nueva, 10, tlf.: + 34 - 954 50 2661)

Få også med deg noen flamenco-effekter: Gatene Barrio de Santa Cruz er fulle av fantastiske forretninger som selger flamenco-mote, instrumenter, sko og bøker.

5. Fotball og Gud

Erkefiendene Real Betis og Sevilla FC representerer ikke bare fotball, men også klasseskillene innad i byen. Real Betis er folket og arbeidernes klubb, mens Sevilla FC representerer pengene og makten. Når Betis har slått Sevilla FC eller en annen motstander ned i støvleskaftene, går de til messe i Templo Jesús del Gran poder. Til denne kirken kommer folk fra hele Andalucía for å gå på messe.

(Plaza San Lorenzo, tlf.: + 34 - 95 438 45 58)

 • Flere deilige Sevilla-adresser

 • Artikkelen ble publisert for første gang den 22. juli.

  Siste nytt fra Spania

  SEVILLA: Flameco i blodet
  SEVILLA: Dødelig drama i kveldssola
  Nam-nam på barcelonesisk matmarked
  Baller og politikk på Camp Nou
  Catwalk på stranden
  Innsidehandel i Barcelona
  På rygg hos Patrick Kluivert