£10 for å fly Concorde

For godt til å være sant? Neida, det kan faktisk fort bli en realitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterke krefter er nå i gang for å realisere planene om å gjeninnsette Concorde i kommersiell flytrafikk.

Gamle piloter som har jobbet i British Airways og Air France har gått sammen og startet klubben "Club Concorde" og vil innen en treårsperiode sette i stand et fly for å kjøre seks turer i året. Det utrolige med det hele er at turen ikke trenger å koste deg mer enn 10 pund, cirka 120 kroner.

Men det er selvsagt en hake.....

Først må du melde deg inn i klubben www.clubconcorde.co.uk og betale en årskontigent på 10 pund. Deretter må du være blant de heldige som blir trukket ut til å fly en av de seks årlige turene. Trekkingen vil være tilfeldig og alle klubbens medlemmer har lik sjanse til å vinne tur med flyet.

Foruten disse flygingene er det planlagt at flyet vil inngå i et museum, være med i flyshow og det vil være mulig å leie inn flyet til forskjellige arrangementer.

I følge Telegraph.co.uk har "Club Concorde" sett seg ut fire mulige fly for overtakelse, og har kontaktet store internasjonale selskaper som sponsorer for å realisere drømmen sin.

Klubben ble startet av tidligere kapteiner David Laney og Jock Lowe. Sistnevnte var også Concordes markedssjef. I dag er det Paul James, også tidligere kaptein, som er president i klubben.

Prosjektet møter riktignok motstand og er ikke en sikker ting ennå. Airbus som tidligere har stått for vedlikehold av flyene er på sin side ikke interessert i å ha Concorde i luften, og er kun interessert i å fortsette å ha ett fly stasjonert på flyplassen Filton ved Bristol, hvor turister kan komme å se det.


SNADDER FOR FLYENTUSIASTEN:

>>Verdens farligste flyplasser.
>>Videoene de med flyskrekk IKKE bør se.
>>Flyplassene som tar pusten fra deg.