10 festivaler du ikke vil på

Reiste du til en av disse festivalen i sommer, så snakker du antakeligvis ikke høyt om det på pauserommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra testikkelfeiring til konebæring.

Ja, de eksisterer og flere av disse festivalene ser ut som de har et voksende antall deltakere. Noen av dem er det kanskje greit å bare overvære, andre kan du mest sannsynelig ikke unngå å ta del i hvis du tilfeldigvis er i området...

1. Montana Testicle Festival, USA

Den dobbeltmoralistiske gjengen med deltakere feirer marinering, frityrsteking, grilling og spising av noen uheldige okser sin manndom for 21. gang i år. Den såkalte "testy festy" blir avholt på Rock Creek Lodge utenfor Missoula, Montana. Alle de store mannebladene i USA har dekket arrangementet, antakeligvis ikke fordi de setter så pris på å gomle okseballer, men mer fordi damene som deltar har av vane å vise frem puppene til de øltørste, testikkelnytende mannlige deltakerne. Du skal lete lenge for å finne noe som er like harry.

Tidspunkt: 1-5. august.

Mer Info: www.testyfesty.com

De feirer riktignok testikler, men finner de noen her må man spørre...Foto:www.testyfesty.com
De feirer riktignok testikler, men finner de noen her må man spørre...Foto:www.testyfesty.com Vis mer


2. Garlic Festival, USA


Hvert år i småbyen Gilroy i California, feires hvitløken til endes med en fest det stinker av. Det er den største feiringen i verden av den velsmakende, men illeluktende løken. Hvitløkssuppe, hvitløkspai, hvitløkskebab og hvitløkssandwich nytes dagen lang, mens trubadurer synger hymner til hvitløken og kunstnere selger sine hvitløksverker til publikum.

Heldigvis kjenner du ikke andres hvitløksånde hvis du spiser det selv...hold deg derimot i byen noen dager etter feiringen.Foto:gilroygarlicfestival.com
Heldigvis kjenner du ikke andres hvitløksånde hvis du spiser det selv...hold deg derimot i byen noen dager etter feiringen.Foto:gilroygarlicfestival.com Vis mer


Høydepunktet er når "Miss hvitløk" kåres, og den vakreste hvitløksfruen skal krones. Den våte drømmen til alle gutta fra Gilroy, bare ikke kyss vinneren.

Tidspunkt: 27-29. juli

På nett: www.gilroygarlicfestival.com

3. Verdensmesterskapet i konebæring, Finland

For 12 år siden kom godtfolket i Sonkajarvi, en liten by i sentrale Finland, opp med den fantastiske og upassende ideen: inviter menn fra verden over til å bære kona si, eller noen andres, rundt en 250 meter lang bane full av sandfeller, krabbeseksjoner, hinder og vanngraver. Det raskeste paret vinner kona sin vekt i øl, en mobiltelefon, ei t-skjorte og et brød. Det tregeste paret oppnår kjakevarmende forlegenhet.

Festivalen var naturligvis en suksess fra første stund, og har tiltrukket seg deltakere fra hele verden. Cocktailen av koneløftere har bestått av alt fra en koreansk sumobryter med kone på størrelse med en gnom, til det seirende estiske paret som var først ute med den publikumsvennlige "Kone som ryggsekk med rumpa opp"- teknikken

Tidspunkt: Årets konkurranse ble avholt 7. juli

På nett: www.sonkajarvi.fi

Å få kona i øl er ingen vits med en hustru av dette kalibret. Hvem drikker opp ølet er et annet spørsmål?Foto:sonkajarvi.fi
Å få kona i øl er ingen vits med en hustru av dette kalibret. Hvem drikker opp ølet er et annet spørsmål?Foto:sonkajarvi.fi Vis mer


4. Moose Dropping Festival, Alaska

Når naturen gir deg appelsiner, lager du appelsinsaft. I den lille byen Talkeetna i Alaska er det masse elg-bæsj, og den blir sluppet ned på folk fra varmluftsballonger. Og det er stort sett hva som skjer i denne øde delen av landet. Bortsett fra "elgruke-kunst", er festivalens høydepunkt når nummererte elgruker slippes ned på nummererte blinker på bakken. Matchende nummer gir premie.

Hvis du drar hit, må du ikke bare passe på hvor du trår, men også hva som kommer fra himmelen og ned. Sannsynligvis det eneste stedet du kan vinne 6000 kroner for å få bæsj til å lande i hodet på familien din...

Tidspunkt: andre helgen i juli

På nett: www. talkeetnachamber.org

5. Frog Festival, USA

Amerikanerne vet sannelig hvordan de skal underholde seg selv. I den lille kreolske byen Raine i Louisiana er alle med på moroa, når den årlige froskefestivalen går av stabelen. Har du ikke din egen frosk, kan din ulykkelige sjel leie en fra det lokale handelskammeret for en liten penge.

Luftgitar, trenger vi si mer...
Luftgitar, trenger vi si mer... Vis mer


Intet mindre kan vel forventes fra verdens froskehovedstad. 50 000 mennesker samles for å hedre de slimete skapningene med froskeløp, konserter, sirkus - for så å spise noen av dem. Sørg for å få et bilde av deg selv i froskekostyme mens du svømmer i sumpen med en hjemmebrentflaske i hånden.

Tidspunkt: 7-9. september.

På nett:www.rayne.org

6. Verdensmesterskap i luftgitar, Finland

Er du av typen som blir flau på andres vegne, burte du holde deg langt unna Oulu i Finland 5. til 7. september. Verdensmesterskapet i luftgitar kan vel sies å være for de med spesielle interesser. En gitar koster tross alt ikke mer enn en skarv lapp hos pantlåneren, men så handler vel dette om så mye mer enn akkurat instrumentet for de "air heads" som deltar.

Mer på nett finner du her

7. Kirkpinar oljebrytingfestival, Tyrkia

Vil du se tyrkiske menn i lærbukser som smører seg inn i olje og bryter mot hverandre i en uke? Det er greit, men husk at det meste er lov her. Inndelingen er ikke etter vektklasser, men kunnskap og faretid i gamet.

Andre regler er også spesielle. Du er blant annet slått når du blir løftet over hodet og motstanderen går tre skritt med deg i den posisjonen, eller hvis buksene dine blir revet av deg i kamp. Som, ifølge boka, er den verste måten å tape på.

Om det er en bukseseier under veis på bildet under, er uvisst...

"Av med buksa-trikset"...hmmm
"Av med buksa-trikset"...hmmm Vis mer


Mer på nett: www.kirkpinar.com

8. Grøftesnorkling, Wales

Høres det ut som topp moro å snorkle seg gjennom 120 meter med grøft fylt av slam? Det syntes de det er i den lille byen Llanwrtyd Wells. Du har ikke lov til å bruke konvensjonelle svømmetak under veis, så gjør deg klar til å få snorkelen fylt av avrent grisemøkk fra jordene rundt. Arrangørene anbefaler våtdrakt.

Tidspunkt: 27 august

Mer på nett finner du her

9. La Tomatina, Spania

I byen Buol i Spania tar verdens største matkrig sted site onsdag i august hvert år. Tusenvis av mennesker går berserk, ikke på sopp, men på tomater. I løpet av dagen festivalen foregår, dumper lastebiler tonnevis med tomater i gatene foran fulle deltakere. Krigen er uunngåelig.

Glem hva foreldrene dine sa om å leke med maten. Når kampen er over og alt ser ut som et massemord, blir folket spylt av med vannkanoner og kan vaske seg i offentlige dusjer satt opp.

Tidspunkt: Siste onsdagen i august

Mer på nett:www.latomatina.es

10. Osterulling, England

Ingen sport kan være radikal med mindre det er mulig å skade seg når du holder på. Å si du hoppet etter en ost ut en skråning og brakk ryggen derimot, er vel kanskje mer idiotisk enn sympatisk. I Gloucester slenger de en ost ned en veldig bratt bakke, og hele byens befolkning hopper etter for å fange den. Resultatet er alltid at osten vinner.

Tidspunkt: Siste mandag i mai hvert år.

Mer osterulling på nett finner du her

Mer fest:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!