Yelp, som kan lastes ned som app, gir deg info om bedrifter i nærområdet, og hvilke tilbakemeldinger de har fått fra tidligere kunder.
Yelp, som kan lastes ned som app, gir deg info om bedrifter i nærområdet, og hvilke tilbakemeldinger de har fått fra tidligere kunder.Vis mer

Yelp lanseres i Norge

Skal gjøre valget lettere for forbrukerne.

Lurer du på hvilken restaurant du skal velge, eller om frisøren på hjørnet duger?

LES OGSÅ:

Torsdag lanseres Yelp i Norge, og har som mål å hjelpe deg til å ta gode valg.

– Alt fra butikker til restauranter og rørleggere blir å finne på Yelp, sammen med anmeldelser fra tidligere kunder. Slik får forbrukerne tips om hvor det lønner seg å bruke pengene sine, mens bedriftene får tilbakemeldinger på hva de gjør bra og dårlig, sier Miriam Warren, Europasjef i Yelp til DinSide.

Miriam Warren, Europasjef i Yelp. Foto: Yelp
Miriam Warren, Europasjef i Yelp. Foto: Yelp Vis mer

Populær tjeneste

Yelp er opprinnelig en amerikansk tjeneste som startet opp i USA i 2004. Per i dag er Yelp blant topp 30 nettsteder i USA, med hele 71 millioner månedlige besøk.

Når Yelp nå lanseres i Norge, er det 16. land i rekka etter Sverige og Danmark.

– Vi har stor tro på at tjenesten blir populær i Norge, hvor det er stor bruk av både internett og smarttelefoner. Og i Danmark og Sverige har vi fått allerede fått mange positive tilbakemeldinger, sier Warren.

Alle brukere kan søke opp informasjon om bedrifter på Yelp. Har du vært kunde et sted og ønsker å skrive en anmeldelse, må du opprette en profil under eget navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har et filter for å sjekke anmeldelsene, og fjerner de som ikke virker troverdige, sier Warren, og legger til at Yelp i stor grad benyttes av fornøyde kunder.

– I USA er rundt 80 prosent av anmeldelsene positive, sier Warren, og legger til at nærmere halvparten av anmeldelsene som skrives, er knyttet til shopping og spisesteder.

Les også: Få disse kortene rett på mobilen

Om Yelp:

  • Blir tilgjengelig på Yelp.no og som applikasjon til båe iPhone, iPad, Android, Windows 7 og BlackBerry.
  • Ved å opprette en egen profil, kan brukerne skrive anmeldelser, kommunisere med andre brukere og "sjekke inn" hos bedrifter, som kan gi dem gode tilbud.
  • Alle bedrifter ligger inne med en enkel profil, men kan selv oppdatere sin Yelp-profil gratis. Brukerne står fritt til å anmelde alle selskaper som er registrert hos Yelp.
  • Les også: Nå er denne populære app-en oppgradert