www.vestfold.com: Fylkesportal med oppskrytte tilbud

Idéen om en fylkesportal på internett er meget god, men de tilknyttede tilbudene til Vestfolds befolkning fremstilles som mer gunstige enn de er.

Egentlig er det en meget god idé. Kommuner og fylker har et kommunikasjonsbehov overfor befolkningen som det er vanskelig å dekke i andre medier. Avisene kan ikke fylle spaltene sine med kommunal informasjon, det er dyrt å annonsere og enda dyrere selv å produsere og distribuere trykksaker. Internett egner seg ikke bare fordi det er en billig distribusjonsform, men her kan folk også finne ting de relativt sjeldent har bruk for: Åpningstider hos Fylkesskogmesteren, tilkoblingsavgift til kloakknettet og reglene for vannføring i Lågen.

Hver enkelt kommune alene har neppe ressurser (eller nok å fortelle) til å lage et nettsted som er så interessant at befolkningen ofte vil stikke innom. Et fylke virker som en passe stor enhet.

Næringslivet har også et kommunikasjonsbehov mot befolkningen i eget fylke og endelig har fylket som sådan et kommunikasjonsbehov mot verden rundt, for å tiltrekke seg investeringer, innflyttere og turister.

Destinasjon Vestfold

Destinasjon Vestfold er et slikt selskap som er opprettet for å tiltrekke investeringer og turister til Vestfold. Men nå har man altså tenkt litt lenger, og opprettet www.vestfold.com, tenkt som en felles portal for hele fylket og alle som er interessert i Vestfold.

Destinasjon Vestfold har fylkeskommunen, samtlige Vestfold-kommuner og 47 private bedrifter som aksjonærer.

Halvt år gratis

I samarbeid med IBM, Elkjøp, Telenor, Posten og Postbanken tilbyr www.vestfold.com befolkningen i Vestfold et halvt års gratis internettabonnement samt en ny datamaskin til en relativt rimelig penge.

Selv om det nå er mulig å legge inn en obligatorisk startside i nettleseren Microsoft Internet Explorer, har man avstått fra dette. I stedet distribuerer man en bruksanvisning på hvordan brukerne kan bruke www.vestfold.com som startside.

Abonnementet er et ordinært Telenor-abonnement. Når det halve året har gått, går det over til vanlig betalt abonnement til 95 kroner måneden.

Telenor har så overordentlig stor glede av alle oss som sitter og bruker tellerskritt på å surfe på kveldstid at de godt kunne gitt oss abonnementet gratis (og om ikke lenge vil de nok gjøre det).

I alle fall er et halvt års gratis abonnement billig markedsføring for Telenor. Om brukerne fortsetter som Telenor-kunder når de seks månedene har gått, vil Telenor få inn 570 kroner i abonnementsavgift det første året. Det er 120 kroner mer enn et helt års abonnement på internettilknytning gjennom Tele2 koster via Komplett Data, som har butikk i blant annet Tønsberg.

Ikke bruk epostadressen!

Det er imidlertid helt OK å slå til på tilbudet om et halvt års gratis abonnement, men når gratisperioden er over, må du sørge for ikke å være bundet opp til landets kanskje dyreste internettilbyder. Om du har spredt epostadressen du fikk av Telenor til alle du kjenner, eller har laget hjemmesider på den serverplassen som følger med abonnementet, er det kanskje vanskelig å skifte aksessleverandør.

Les nederst på denne siden om nettsteder som tilbyr gratis epost og gratis hjemmesideplass. Bruk alltid disse, så blir du ikke sittende fast hos noen spesiell internettleverandør.

Ordinært PC-tilbud

Som et ledd i lanseringen av www.vestfold.com, tilbys befolkningen i Vestfold også en moderne IBM-pc med skriver til 13.500 kroner. Det er et OK tilbud, men ikke mer enn det. Vi hadde sjekket også andre merker og forhandlere før vi slo til.

Samrøre

Vi har surfet litt rundt på www.vestfold.com, og selv om stedet virker uferdig (noen lenker leder til blanke sider) er det allerede et vell av informasjon som er gitt en ganske gjennomtenkt presentasjon. Særlig gjelder det turisme-seksjonen. Selve forsiden kunne vært litt morsommere, men det kommer nok.

Her er også produkttilbud fra nettstedets sponsorer. Det er uvanlig i Norge at det offentlige er medeier og medfinansierer tiltak hvor enkelte firmaer får en eksklusiv adgang til brukerne. Men slik er det på www.vestfold.com, hvor Postbanken i dag gir et godt tilbud om nettbank til brukerne av nettstedet. Men hvilket tilbud andre har, se det må du til DinSide for å finne ut.