Wow - så billig!

Britiske CDwow knuser alle konkurrenter i vår prisundersøkelse av 10 CD-plater. De oppnår en snittpris på kun 118 kroner. Men utvalget er dårlig.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Lille CDwow tar så lite som 8.99 pund sterling for nye CD-plater. Det utgjør 118 norske kroner. Hemmeligheten er gratis frakt også til utlandet - Norge inkludert.

Labert utvalg

Dessverre er ikke utvalget noe å skryte av. Vi fant verken "White Blood Cells" ved The White Stripes eller Jools Hollands "Small world - big band".

Ei heller The Strokes' kritikerroste debutplate var å finne. Ellers fant vi de fleste storselgerne. Finner du det du vil ha, sparer du definitivt penger. Platekompaniet tar blant annet 149 kroner over disk for nye plater som selger godt.

Cdwows lave priser er ikke gått upåaktet hen. Selskapet ble av databladet .net nylig kåret til den nest beste nettbutikken i verden, bare slått av mektige Amazon. Bizrate er også begeistret.

Vis meg hele testen

Lommebokvennlig

Platekompaniet er den eneste norske butikken som matcher CDwow på pris - men kun over disk. Der er de - som før - billigst i Norge. På nettet er Free Record Shop mest lommebokvennlig - denne gangen billigere enn Zailor. Det skyldes først og fremst gratis frakt. Akers Mic er verstingen i Norge, og er nå dyrere enn svære Hysj!Hysj!.

Amazon er dyrere enn CDwow, men er billigere enn resten av de utenlandske nettbutikkene. Utvalget er formidabelt. 101cd kommer også godt ut i undersøkelsen.

Frakten er generelt billigere fra England enn fra USA, og det lønner seg vanligvis å bestille derfra. USA har dessuten ingen moms som trekkes fra, slik tilfellet er i England. Merk at amerikanske Tower Records, som har lager i England og sender varer også derfra, ikke trekker fra moms. Heller ikke Audiostreet trekker fra momsen.

Importplater er generelt dyre; derfor er det ofte smart å bestille britisk fra Britannia og amerikansk fra USA.

Testplatene

Vi valgte de 10 testplatene nennsomt; fem britiske og fem amerikanske, ulike typer populærmusikk sluppet den siste tida, men ikke bare storselgere:

  • Robbie Williams - Swing When You're Winning
  • Jools Holland etc - Small World - Big Band
  • Starsailor - Love Is Here
  • Gabrielle - Dreams Can Come True Greatest Hits vol. 1
  • Pulp - We Love Life
  • No Doubt - Rock Steady
  • Ryan Adams - Gold
  • Jay-z - MTV Unplugged
  • White Stripes - White Blood Cells
  • Pink - M!ssundaztood
Merk: I to - tre tilfeller der butikkene mangler en av våre utvalgte titler har vi valgt den nest nyeste plata av samme artist eller en plate i samme sjanger.

Jeg vil se detaljene i testen