Widescreen-TVene du vil ha

LYD & BILDE: Vi har sett på utvalget av widescreen-TVer hos Hi-Fi Klubben, Akers Mic, Elkjøp, Lefdal, og Expert. Her finner du alt fra fattigmannsversjoner til kaksemodeller. Se de beste tilbudene - akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For ekte filmentusiaster er det ingen tvil: Det er TVer i widescreen-format som må til. Og utvalget er ikke bare stort - det er enormt.

For at du skal få oversikten har vi derfor sett sett hva tilbudene er i de ulike prisklassene - enten du nå handler hos gigantene Elkjøp og Lefdal, eller holder deg til de litt mindre hifi-entusiastene.

Kommentarer til de ulike TV-tilbudene finner ved å trykke på lenkene til høyre, for å se bilder av alle modellene må du trykke på lenken til fotoalbumet.

Valgets kval

Hvilken modell du bør velge er som regel avhengig av...

  • ...størrelsen på lommeboka.
  • ...lyd & bildekvalitet - samt brukervennlighet.
  • ...smak & behag.

Klikk her for å gå rett til TVene

Mye å hente på bildekvalitet

Det er fortsatt slik at du får hva du betaler for. Det er kvalitetsforskjell på en TV til 5.000 kroner og en til 20.000 kroner.

Før du bestemmer deg bør du uansett sammenligne de aktuelle modellene i din prisklasse.

Noe som ofte irriterer oss er at mange forhandlere ikke har vanlige TV-signaler inn i butikken. I stedet setter de på en DVD-film for å skryte av bildekvaliteten. Det er forsåvidt greit, men husk at en god DVD-spiller kombinert med en DVD-plate med høy billedkvalitet lett kan heve en helt middelmådig TV til over gjennomsnittet.

For å få fram kvalitetsforskjellene anbefaler vi derfor at du tar med deg din egen DVD-film til butikken. Prøver du så den samme scenen på alle de aktuelle TV-modellene, vil forskjellene i bilde og lydkvalitet bli langt tydeligere.

Størrelse teller

Det er ikke til å komme i fra: Det er behagelig å ha en stor TV.

Selv synes i hvert fall undertegnede at widescreen modeller på 28 tommer blir litt stusselig.

I denne sammenligningen har vi derfor gått hakket opp og sett på den nye folkestørrelsen - 32 tommeren. Vi klarte imidlertid ikke å holde oss helt, og siden det fortsatt er
gratis å drømme tok vi derfor med tre større og langt mer eksklusive modeller. De finner du i artikkelen om drømmemodeller.

NB: For å lese resten av artikkelen, eller se på bildene i fotoalbumet, må du trykke på lenkene nederst til venstre.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!