<B>IKKE FOR FERSKINGER:</B> Whytegold er et slags Facebook for rikinger, eller smartinger som vet å late som de er rike.
IKKE FOR FERSKINGER: Whytegold er et slags Facebook for rikinger, eller smartinger som vet å late som de er rike.Vis mer

Whytegold.com er i overkant eksklusivt

Her stilles det meget strenge krav til potensielle medlemmer. Innfrir du? Sannsynligvis ikke.

Facebook gjør ikke forskjell på noen. Kan du stave navnet ditt, har egen epost-adresse og klarer å lage et passord på noen få bokstaver, er du medlem.

På andre siden av bordet finner du Whytegold.com. De er ikke så opptatt av å bli likt av almuen, men forsøker angivelig å være et slags Facebook for rikinger, aristokrater og kjendiser som ikke helt føler seg hjemme i de nedre samfunnslag.

Ønsket eller uønsket?

Den nettbaserte, private medlemsklubben ble startet opp tidligere i år, og kunne ifølge BornRich fortelle at de har utviklet det mest avanserte søknadsskjemaet på Internett. Det har de gjort for å holde klubben kjemisk fri for personer som ikke er ønsket, og som, ikke minst, ikke er invitert.

Kjennskap og vennskap er nemlig den mest effektive måten å få registrert seg på nettstedet, og da bør du med andre ord kjenne noen som er noe for å få en invitasjon.

Selv det er ikke uten videre nok. Etter at du har sendt inn en forespørsel på 12 punkter om å bli medlem, begynner fase to av søknadsprosessen. Der går Whytegold deg enda nærmere etter i sømmene for å avgjøre om du har det som trengs.

Picasso til salgs

IKKE AKKURAT FINN.NO: Denne luksus-yachten ble annonsert på WhyteGold.com til den nette sum av 112 millioner kroner.
IKKE AKKURAT FINN.NO: Denne luksus-yachten ble annonsert på WhyteGold.com til den nette sum av 112 millioner kroner. Vis mer

En forumdeltaker sier på Luxuo.com at han (eller hun) forsøkte å invitere privatsjåføren sin inn i varmen, men vedkommende ble avvist fordi han ikke oppfylte opptakskriteriene.


Whytegold-sjef Aryan Moghaddam sier at de strenge kravene eksisterer for å legge forholdene ekstra godt til rette for sine medlemmer, slik at de kan nettverke i et "trygt og kritisk miljø".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han peker med rette på at det ikke finnes mange steder hvor det er mulig å avertere en original Picasso til salgs uten å få uønsket oppmerksomhet, og hvis skjermdumpen av annonsen for super-luksusyachten WallyPower 118 til rundt 112 millioner er noe å gå etter har du nok forståelse for at selgeren ønsker en viss diskresjon.

Under en fjerdedel av søknadene som sendes inn godkjennes, og tatt i betraktning at nesten alle de som vurderes har fått invitasjon, sier det seg selv at terskelen for å komme inn i varmen er høy.

Finner du Märtha og Ari?

Born Rich har vært så heldig å få seg et pressepass, og kan bekrefte at medlemslista inneholder mange "priviligerte individ" - og vi tror ikke de snakker om priviligerte i betydningen har tak over hodet.

Aryan Moghaddam vil ikke uten videre bekrefte at det blant annet finnes medlemmer av kongefamilier på nettverkstjenesten:

- Vi kommer ikke til å bruke (kjente) navn for å markedsføre produktet vårt, og vi kommer heller ikke til å gjøre et privat nettverk gjenstand for unødvendig sladder, sier Moghaddam.

Whytegold har angivelig også tiltrukket seg tunge aktører som Rolls-Royce og Lamborghini, som treffer midt i luksussegmentet.

Hvis du ikke har brukt opp ukas optimistiske overskudd, kan du selv besøke Whytegold.com her og se om du får deg en invitasjon.