Vurderer du å binde studielånsrenta?

Fristen for å binde går ut i dag.

Vurderer du å binde studielånsrenta?
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i en periode med svært lave renter. I forrige uke varslet Lånekassen en lånerente på bunnivå fra 1. oktober, nemlig 2,8 prosent. Og i dag går fristen ut for å binde studielånsrenten med virkning fra 1. juli.

I forrige uke hadde 3.273 personer søkt om rentebinding for tre år, 424 personer hadde søkt for fem år, og 83 personer hadde søkt for ti år.

- Det er ikke så stor prisforskjell på tre, fem, eller ti år i Lånekassens tilbud, og jeg synes prisingen virker fornuftig. Sånn sett kan dette være et argument for å binde, sa sjeføkonom i Fokus Bank til DinSide i forrige uke. - Tre år er jo en sånn litt ekkel binding, for det er jo litt kort, men rentebunnen kan være nådd, så det er kanskje ikke så ille å binde for tre år som det var i høst.

Bør du binde nå? Les mer her

Lånekassens fastrentetilbud
BindingstidTerminbeløp
3 år: 3.4 %4.320 kr
5 år: 4,2 %4.635 kr
10 år: 5,0 %4.962 kr
Forutsetter et lån på 250.000 kroner med 20 års løpetid


Har vært lavere

I forrige periode søkte 22.000 av Lånekassens totalt 350.000 tilbakebetalende om fastrente. Da var det 17.200 personer som valgte fastrente for tre år, 4.400 ville ha fastrente for fem år, og 400 ønsket fastrente for ti år. Fastrentetilbudet var da 3,5 prosent for 3 år, 4,0 prosent for 5 år, og 4,7 prosent for 10 år.

Som den flytende renten har også fastrentene til Lånekassen et etterslep i tid, men det er kortere, 1-2 måneder. Fastrenten fra 1. juli er basert på observasjoner i mai måned, og den ble fastsatt 1. juni.

Slik gjør du

Ønsker du å binde studielånsrenten for denne perioden, må du gå inn på Lånekassens hjemmesider og søke om dette.

Under avsnittet Slik binder du renten, får du forklart hvordan du går frem. Du kan ikke søke om fast rente per telefon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer