Voksne menn er best i sengen

I følge en ny undersøkelse blir menn over 40 bare bedre i sengen.

Undersøkelsen er gjort av tidsskriftet Tara i Sverige. Nesten halvparten av de 300 spurte kvinnene mener at menn over 40 er de beste elskerne.

Bedre med alderen
Vanligvis regner man ungdom som bedre sex-partnere enn eldre. Unge menn framstilles som mer virile enn generasjonen over dem.

Denne undersøkelsen viser imidlertid at modne kvinner liker modne menn. Det kan være fordi eldre menn kjenner kvinnekroppen bedre enn yngre menn. De vet derfor hvordan kroppen deres fungerer og er ofte mer ydmyke og innsiktsfulle i sengen.

- Vi har lært å kjenne hverandre, og det er jo et samspill. Når man var yngre var det barn, barn, barn som gjaldt. Når man blir eldre har man mer erfaring og mer tid for hverandre, sier Anna Wahlin til Expressen.

Hun har vært gift med Per Wahlin i snart 35 år, og hun er sikker på at sexlivet blir bedre med alderen.

Ikke overrasket
Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er ikke overrasket over resultatene fra det svenske damebladet.

- Det kan se ut som om ungdom og vitalitet er de viktigste kriteriene, men i virkeligheten er ro, trygghet og erfaring enda mer attraktive egenskaper hos en elsker.

- Mens unge menn skal dele ut orgasmer i øst og vest, har eldre menn mer erfaring og mer menneskelighet i seg. Jeg har ikke selv noe vitenskapelig belegg for dette, men kjenner meg godt igjen i situasjonen både fra pasientenes og min egen erfaring, forteller sexologen til Mozon.

 

Mozon.no, 16.08.2005