Voksing / Sugaring

Har du høy smerteterskel er det effektivt å fjerne håret med voks. Lenge varer det også. Kostnaden bestemmer du selv.


Gjør mest vondt

Det er flere forskjellige måter å vokse bort kroppshårene sine på, men felles for dem er at man på en eller annen måte fester voks til det aktuelle området, som man siden drar av ved hjelp av tøystrimler - eller strips, som det heter på fagspråket. Da følger håret med, med roten og alt.

Voksen kan være kald, varm, på tube eller boks - og du kan gjøre det selv, eller få det utført i en skjønnhetssalong. Hvor vondt det gjør er avhengig av smerteterskel, men det blir bedre etterhvert, skal vi tro de erfarne.

Det ser alt for rent, pent og harmonisk ut på bilder. Foto: Nair
Det ser alt for rent, pent og harmonisk ut på bilder. Foto: Nair Vis mer


Det er litt med voks som med plaster. Det må dras av fort, slik at ikke hårene får tid til å lirke seg ut av voksen eller sukkermassen. Og får du det gjort profesjonelt går det enda fortere.

Prøver du økonomivarianten med å vokse selv hjemme er det nok lurt å alliere seg med noen som kan dra dem av for deg. Ihvertfall de første gangene.

En ulempe er at du kan ikke vokse hår som er alt for kort - eller alt for langt. Håret bør være cirka 5 mm langt for at voksen skal få tak. Skal du få det gjort i en salong krever det både litt tid og planlegging. Du må altså spare opp lengde på håret - men ikke for lenge. Gode voksere vokser ikke på trær, og har fort ventelister på flere uker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varighet: 4 - 6 uker
Smertefaktor: Ganske høy. Trøsten er at det blir mindre vondt når du har gjort det et par ganger.
Pris (i salong): I en salong får du vokset leggene fra 150 kroner, hele beina fra 200, bikinilinjen fra 250-450 (kommer an på hvor mye du vil ha bort) - men du kan nok fort betale mye, mye mer. En mannerygg vokses fra cirka 500 kroner. Har du veldig lite hår som skal fjernes kan du kanskje prute litt på prisen her.
Pris (hjemme): Fra cirka 80 kroner pakken.

Med tanke på hvor lenge effekten av voks varer, er det et av de billigste - og minst tidkrevende - alternativene, spesielt om du gjør det hjemme. På minussiden må du jevnlig gjennom hårete perioder.