Julia Slottet er ikke imponert over hvordan politiet håndterte saken. Foto: Privat
Julia Slottet er ikke imponert over hvordan politiet håndterte saken. Foto: PrivatVis mer

Visste hvor bilen var

Men til slutt måtte Julia (23) hente den frastjålete bilen sin selv.

«Vi har jo endt opp med å gjøre all jobben selvJulia Slottet»


- To ganger har vi visst akkurat hvor bilen har vært, men politiet har ikke gjort noe. Egentlig har vi ordnet alt selv. Om vi hadde anmeldt det eller ikke, hadde ikke spilt noen rolle, sier Julia Slottet til DinSide.

Hun ble frastjålet bilen sin natt til 19. februar. Etter å ha anmeldt forholdet til politiet sendte Julia og samboeren tekstmeldinger til venner og kjente om at bilen var stjålet i håp om at noen hadde sett bilen. Etter hvert fikk de tips om at noen hadde observert bilen i nærområdet.

Julia og samboeren klarte også etter hvert å komme i kontakt med de som hadde tatt bilen, to rusavhengige jenter, som ville gi tilbake bilen dersom de mottok 5.000 kroner for den. De kontaktet det lokale politikammeret, som bare kunne hjelpe dersom de visste akkurat hvor bilen befant seg.

Biltyvenes ti på topp

Kjørte rundt i rus

- Vi reiste til Drammen for å møte jentene som hadde bilen, men så forsvant de, og da ringte vi til vakthavende politi i Drammen og fortalte at det kjørte en stjålet bil rundt på Åssiden i Drammen med en tydelig ruset person bak rattet, forteller Julia.

Svaret fra politiet var nedslående. De takket for informasjonen, men kunne ikke gjøre noe på grunn av ressursmangel, var beskjeden til Julia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Den behandlingen vi fikk av politiet i Drammen, var virkelig tragisk, sier Julia.

Hun forteller at de senere hørte på radioen at det var beslaglagt en stjålet bil. Da de ringte til politiet for å få svar på om det kunne være deres bil, kunne ikke politiet svare på dette.

Også senere var Julia og samboeren i kontakt med politiet. Da hadde de fått beskjed om at noen hadde sett bilen i Åmot. Senere ringte de til politiet for å gi dem navn og adresse på jentene som de antok hadde stjålet bilen. En av jentene ble kalt inn til avhør, men sluppet ut igjen. Fortsatt var det liten hjelp å få.

Slik så bilen ut innvendig etter at eieren fant den og tok den tilbake. Foto: Privat
Slik så bilen ut innvendig etter at eieren fant den og tok den tilbake. Foto: Privat Vis mer

Antall biltyverier øker


Fant og hentet bilen selv

- Vi fikk til slutt et tips om at bilen min stod på jernbanestasjonen i Hokksund. Vi ringte vakthavende på politistasjonen og fortalte at bilen stod der, men de hadde ikke anledning til å komme ned. Men vi fikk beskjed om at vi bare kunne hente bilen selv, sier Julia.

Det hører med til historien at bilen ble funnet cirka 50 meter unna lensmannskontoret i Hokksund.

Så bilen er tilbake hos sin riktige eier. Tyvene har riktignok tatt anlegget, CD-spilleren, ødelagt dørlåsen, rattlåsen og tenningslåsen, og bilen var tom for bensin og strøm.

- Denne saken ble veldig rar. Lensmannskontoret i Øvre Eiker har vært ålreit å prate med, men vi har jo endt opp med å gjøre all jobben selv, både etterforskningen og det å skaffe bilen tilbake. Hva har vi egentlig politiet til? spør Julia.

Hun føler at den eneste vitsen med å anmelde noe, er å ha papirene i orden til senere.

- Navlebeskuende ofre

- Når noen blir frastjålet en ting, så er de det gjelder, som regel veldig navlebeskuende. Nå er hennes oppgave selvfølgelig den viktigste i hele verden for henne, men politiet må dessverre prioritere sine oppgaver, sier operasjonsleder ved Drammen politistasjon til DinSide.

Han bekrefter at det for tiden er mange biltyverier, og at såkalte vinningsforbrytelser ikke akkurat er en prioritert oppgave hos politiet.

- Ja, det blir stjålet mange biler i hele landet, inkludert vårt politidistrikt, både med og uten rettmessig nøkkel. Politiet ønsker til en hver tid, hvis forholdene for øvrig tilsier at det er mulig, å komme til bunns i et hvert lovbrudd.

Advarer mot bilsvindel