Visa Mobil person til person-betaling

Rask overføring til venner og familie.

Skylder du noen penger? Du kan overføre rett inn i adresseboken. Foto: Colourbox/DinSide
Skylder du noen penger? Du kan overføre rett inn i adresseboken. Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du skylder 100 kroner for en kinobillett, eller skal dele en restaurantregning, så har Visa lansert en ny tjeneste som løser problemet enda enklere enn det som til nå har vært mulig.

Visa Mobil person til person-betaling (P2P) tilbyr registrerte brukere å overføre penger til hvilken som helst Visa kortholder i Europa fra sin egen mobiltelefon.

Du kan sende penger til en kontakt i adresseboken din, til et mobilnummer eller til et spesifikt Visa kortnummer.

Mottakeren trenger ikke være registrert som bruker av tjenesten.

– Dagens lansering er den første i en rekke av nye produkter og tjenester Visa skal lansere i månedene som kommer som en konsekvens av et fundamentalt skifte i forbrukernes atferd, sa Peter Ayliffe i Visa under lanseringen i dag.

Mer om tjenesten (ekstern lenke)

>>> MasterCards nye påfunn

Lansering på Android

Lanseringen av Visa Mobil P2P-betaling vil skje på en engelskspråklig Android-applikasjon og vil tilby overføring av penger innenfor samme valuta for Visa-kortholdere i Europa.

I løpet av noen måneder skal applikasjonen utvikles også for andre mobiloperatørsystemer, for å kunne håndtere overførsel av penger mellom ulike valutaer og til land utenfor Europa.

Ny varslingstjeneste

Visa kom også med en annen nyhet i dag, nemlig Visa varsling, som gir registrerte kortholdere beskjed i nå-tid når kortet deres blir brukt til innkjøp eller minibankuttak.

Tjenesten skal gjøre det lettere å overvåke transaksjoner som skjer enten hjemme eller i utlandet, noe som blant annet gjør det enklere å oppdage svindel. I tillegg gjør den det mulig å samle på alle papirkvitteringer.

>>> Lyst på digitale kvitteringer?

Varsling på sms når kortet blir brukt er imidlertid en tjeneste som flere norske banker allerede tilbyr i dag.

Opp til banken din

Når du kan ta i bruk tjenestene, vil avhenge av hvilken bank du bruker. Visa Europe skriver i en pressemelding at begge tjenestene er kommersielt tilgjengelige for Visa Europes medlemsbanker fra oktober i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!