Visa-kunder får penger igjen

På grunn av feil valutaveksling må Teller AS (tidligere Visa Norge) gi penger til Visakunder som har brukt kortet utenfor Europa. I snitt får kundene 23 kroner, samt renter på beløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Teller (tidligere Visa Norge) som har beregnet feil valutavekslingsgebyr ved bruk av Visa-kort utenfor Europa.

Pengene, i snitt 23 kroner (eksklusive renter) for hvert av de berørte kortene, vil nå automatisk bli tilbakebetalt til kundene.

Valutagebyr

Har du brukt Visa-kortet ditt utenfor Europa siden 2001?

(Avsluttet)
Ja(84%) 2790
Nei(13%) 448
Husker ikke(3%) 91
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I henhold til den avtale kortholder har inngått med sin bank om bruk av Visa-kort blir det beregnet et valutavekslingsgebyr i henhold til bankenes gjeldende prislister. Som følge av en feil ved en systemendring i april 2001 har Teller kommet i skade for å beregne et valutavekslingsgebyr som er for høyt på kjøp foretatt utenfor Europa.

Det totale beløpet (ekskl. renter) som blir tilbakeført er 21,6 millioner kroner av en Visa-omsetning i utlandet på totalt kr. 13,5 milliarder i samme periode.

Omfanget er knyttet til ca. 1 million kortnummer, som i snitt vil bli korrigert med 23 kroner inklusive rentekompensasjon. Beløp under 5 kroner vil ikke bli korrigert, og i gjennomsnitt dreier dette seg om 1,91 kroner pr kort. Beløpet er ca. 900.000 kroner og vil bli gitt til veldedige formål.

Rot i systemet


Feilen oppstod på grunn av dårlig kommunikasjon mellom Teller og Visa International EU i forbindelse med en systemendring. Det er nå iverksatt tiltak for å sikre at lignende situasjoner ikke skal kunne oppstå i fremtiden.

Teller beklager at det her har oppstått en feil, og vil nå tilbakeføre det som er belastet for mye, inkludert renter, i løpet av den første uken i februar.

Kilde: NTB PLUSS

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!