Virgin-milliardær vil overta Northern Rock

Richard Branson snuser på den kriserammete banken.

Publisert
Sist oppdatert

Milliardæren Richard Bransons Virgin-konsern og dets samarbeidspartnere ligger an til å overta den kriserammede britiske banken Northern Rock. Branson vil betale tilbake pengene banken har lånt.

Kan en Northern Rock-krise skje i Norge?

Vil sprøyte inn 1,3 mrd pund

Banken opplyste ifølge nyhetsbyrået Reuters mandag at den Virgin-ledede gruppen har fått status som «preferred bidder», foretrukken budgiver. Gruppen vil sprøyte inn 1,3 milliarder pund (14,5 milliarder kroner) i friske penger i Northern Rock.

Branson-gruppen har også planer om rask tilbakebetaling av 11 av de anslagsvis 25 milliardene pund Northern Rock har fått i kriselån fra Storbritannias sentralbank Bank of England. - Dette er svært gode nyheter, sier Northern Rocks styreformann Bryan Sanderson.

De beste lønnskontoene

- Jeg er takknemlig for støtten vi har fått fra kunder og ansatte som har forblitt lojale mot oss i denne vanskelige tiden. Jeg er glad for at det nå avtegner seg en løsning med solid håp for selskapets framtid, sa Sanderson mandag.

Northern Rock, en av Storbritannias største boligbanker, fikk vanskeligheter i september i år da problemene i boliglånsmarkedet i USA skapte nervøsitet også på den andre siden av Atlanteren. Den måtte til slutt reddes fra konkurs av Bank of England.

Les også: Virgin-sjefen innrømmer flysex


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer