Vipps og Alipay

Vipps inngår samarbeid med kinesisk nettgigant

Den norske betalingsløsningen Vipps inngår et samarbeid med Alibaba

VIPPS MED KINA-SAMARBEID: Norske Vipps inngår samarbeid med kinesiske Alibaba. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
VIPPS MED KINA-SAMARBEID: Norske Vipps inngår samarbeid med kinesiske Alibaba. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang ønsker Vipps å jakte på kinesiske turister i Norge, skriver Bergens Tidende. Samarbeidet innebærer at norske brukersteder kan motta kinesiske kunder fra Alipay i butikkene og motta betaling med Alipays QR-koder på mobilen.

– Det er én av de viktigste aktørene i verden innen betaling, og kinesere har gått rett fra å bruke kontanter til mobil og betaling. De hopper forbi kredittkortet, sier internasjonal direktør Berit Svendsen i Vipps.

Det er det første samarbeidet Vipps inngår med en internasjonal aktør, skriver Dagens Næringsliv. På sikt ønsker også Vipps at nordmenn kan betale med mobilen i utlandet, og i løpet av 2019 vil det bli mulig for Vipps-kunder å betale med mobil i Spania.

Vipps så dagens lys i 2015 og har siden etablert seg bredt som en daglig betalingsmåte for svært mange nordmenn. Vennebetaling er den mest brukte av alle tjenester i Vipps-systemet. Hvert døgn foretas om lag 500.000 pengeoverføringer i vennebetaling.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!