Vinterferie i siste liten

Selv om du er lovlig sent ute med å planlegge årets vinterferie, er det ennå ingen grunn til panikk. Vi har sjekket markedet og funnet frem noen gode alternativer til deg som ennå ikke har booket reisen.

- Vinterferieukene kan du bare glemme! Utsolgt for lenge siden!

Ingen grunn til å få hodepine over vinterferien riktig ennå!
Ingen grunn til å få hodepine over vinterferien riktig ennå! Vis mer

Det var den sure beskjeden vi fikk når vi ringte rundt til de største turoperatørene med forespørsel om årets vinterferie. Men selv om de fleste nordmenn planlegger ferieårets største flaskehals flere måneder i forveien så må det da være noen muligheter for oss etternølere?

Storbyferie

Selvfølgelig finnes det muligheter. Frister storbyferie i London, får du fortsatt billige billetter med Ryan Air. En uke i metropolen med avreise 27. februar koster fra kr 1.600. Hotell er ikke inkludert, men vi kan for eksempel anbefale Lord Hotell i Bayswater som har dobbeltrom med bad til kr 590 per natt. Ryan Air er behjelpelig med reservering. Les mer om billige hoteller i London her.

Saga Solreiser har fortsatt plasser på turer til Barcelona. Fem dager med avreise den 28. februar koster kr 3.195. En weekendversjon er også tilgjengelig for kr 2.995. Begge alternativene er med uspesifisert hotell.

Let frem skiene…

Det er jo tross alt vinterferie det heter. Problemet er bare at firmahytta allerede er bortleid og pakketurene til alpene for lengst er utsolgt. Men en tur til Chamonix, St.Anton eller Badgastein er selvfølgelig ikke umulig av den grunn. Flyr du til Geneve eller Wien kommer du deg lett videre med lokale transportmidler. KLM flyr billigst til Wien med kr 2.600 tur/retur, og er også billige til Geneve med kr 2.580 tur/retur. Hotell er enkelt å booke over internett. Klikk på denne lenken for å prøve Leisureplanet.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiferie i Canada er en ny variant. Derfor går det fortsatt an å finne ledige pakketurer til dette nye skisportens paradis. Whistler, nær Vancouver, har etter hvert fått rykte på seg som et av verdens beste skisteder, med snøforhold som jevnt over kan klassifiseres som utrolig bra. Nordmanns Reiser arrangerer ukesturer inklusiv hotell for kr 9.530, avreise er 26. februar. Går du lei av de oppkjørte løypene er heliskiing et spennende alternativ. Med helikopter blir du flydd opp til de absolutt beste hengene i puddersnøens rike. Tre turer kommer på kr 2.995.

Pass på å sjekke restplassene! Ofte kan det dukke opp billige pakketurer i siste liten. En god oversikt over restplasser og aktuelle tilbud på skireiser finner du på travelmarket.com.

Sol og sommer

Men du er kanskje allerede lei av snø og kulde og higer etter en tidlig vår? Da er du tydeligvis ikke alene, for de fleste charterselskapene har for lengst solgt seg tomme. Vinterferien er tradisjonelt ikke så utsatt for avbestillinger, så hvis du har lyst på en uke i syden må du være rask. Hos charterselskapene fant vi følgende tilbud:

  • Star Tour - Avreise 02.03.00 - Marokko – en uke – kr 2.998

  • Star Tour - Avreise (Torp) 03.03.00 - Gran Canaria – en uke – kr 3.398

  • Ving - Avreise 27.02.00 - Mallorca – fem dager – kr 2.595

  • Ving - Avreise 27.02.00 - London – fem dager – kr 2.425

  • Apollo - Avreise 03.03.00 - Gran Canaria - en uke - kr 3.598

Hytteferie på vestlandet?

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Mangelen på snø østafjells behøver ikke å sette en stopper for fjellferien i Norge. Fjellene på Vestlandet bugner av snø for tiden, og det er ennå mulig å finne ledige hytter til under kr 2.000 per uke. Klikk her for å lese mer om årets hyttekupp!

God ferie!