Vinner hun tur til Australia?

Et mystisk og eventyraktig bilde er vinneren av tredje finaleplass i DinSides store fotokonkurranse.

Kontrastene er store i ukens vinnerbilde. Foto: Dagrun Jensen
Kontrastene er store i ukens vinnerbilde. Foto: Dagrun Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tredje vinner i sommerens skumringsfotokonkurranse er kåret, og den tredje finaleplassen går til Dagrun Jensen. Hun har tatt et nydelig bilde av datteren sin, som var fire år da bildet ble tatt for to år siden.

- Hun balanserte frem og tilbake på en murkant ved småbåthavna i Langevåg i Møre og Romsdal, forteller Dagrun.

- Jeg knipset mange bilder mens hun gikk slik fram og tilbake, og ble mest fornøyd med dette, der hun akkurat passerer sola slik at man får halolyset som en glorie rundt henne.

Og fornøyd har Dagrun grunn til å være. Bildet ser nesten litt mystisk og eventyraktig ut med sine sterke kontraster og duse farger.

Utfordrende, men flott

Når lyset svinner er det utfordrende å være fotograf. Legger vi til aktiviteter i det svinnende lyset, øker vanskelighetsgraden ytterligere. Ukens vinnerbilde er i tillegg til å være tatt i skumringstid også tatt i motlys, slik at kontrastene blir svært store. Den lille jenta og de andre elementene som er plassert foran lyset blir helt svarte, mens havet reflekterer sollyset i en dus rosafarge, noe som skaper et intenst og effektfullt bilde.

Se skumringsbilder her

Vinnerbildet er både mystisk og kontrastfullt. Dagrun Jensen knipset mange bilder av sin fire år gamle datter mens hun vandret fram og tilbake på en murkant ved småbåthavna i Langevåg i Møre og Romsdal, og ble mest fornøyd med dette. Foto: Dagrun Jensen
Fotograf Kristoffer Thunestvedt har tatt dette bildet fra en høyde ved Flesland Flyplass. - Jeg skulle egentlig ta bilder av noen fly, men lyset var så fantastisk at det ikke ble noe av, sier han. Foto: Kristoffer Thunestvedt
Løpende jenter i strandkanten en sen kveld i juni 2004. Foto: Terje Wallin
Nydelige fargeeffekter karakteriserer dette bildet, som er tatt på Byåsen i Trondheim kl. 03.20. Foto: Simon Alexander Hagen
Juryen er samstemte om at lyset i dette bildet også er helt nydelig. Bildet viser Marsteinen fyr i skumring, og er tatt fra Skansen på Austevoll. Fotografen er også her Kristoffer Thunestvedt, som har sendt oss mer enn ett flott bilde. Foto: Kristoffer Thunesvedt

Her kan du se noen flere av de over 150 bildene som har kommet inn til konkurransen.

Vil du også vinne?

Sjekk forrige ukes vinnerbilde av det fantastiske Slinningsbålet i Ålesund, og den første ukens vinnerbilde der heftige vannaktiviteter var i fokus for inspirasjon.

Har du gode skumringsbilder? Her får du vite alt om konkurransen, hvordan du sender inn og hva du kan vinne.

Foto via epost: Send inn til [email protected]

MMS: Send inn bilde med kodeord SKUMRING din tekst til 1901. Prisen per melding er 5 kroner.

Vil du vinne?

image: Vinner hun tur til Australia?


I midten av august får totalt ti deltakere kjempe om premiene: En reise til Australia for to og fine videokameraer av typen Handycam HDR-CX105 fra Sony.

Har du like fine bilder? Det er fortsatt én direkte finaleplass igjen, og dessuten er alle innsendere med i en ekstra vurderingsrunde for en plass i den ti bilder store finalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!