Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. Foto: PANTHERMEDIA
Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. Foto: PANTHERMEDIAVis mer

Vinmonopolet starter vinauksjon

Kjøp og salg av ekslusive varer.

I 2011 vedtok Stortinget en lovendring, som tillater auksjon av alkoholholdig drikke til privatpersoner fra og med 1. januar i år. Dette åpner for auksjon av ekslusive varer gjennom Vinmonopolet, men fortsatt ligger vinauksjonene en stund fram i tid.

– Selve auksjonsstarten ligger nok et stykke frem i tid, trolig kan vi avvikle første auksjon i løpet av våren 2013, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til DinSide.

Fysisk auksjon

For gjennomføring av auksjonene er Vinmonopolet nå på jakt etter et auksjonshus å samarbeide med. Auksjonene skal ifølge Nordahl i utangspunktet foregå som klassiske, fysiske auksjoner. Men disse vil trolig suppleres av en nettauksjon.

– Eksakt hvordan vi kommer til å gjennomføre auksjoner er ikke helt bestemt ennå, veien blir nok også litt til mens vi går, sier Nordahl, og legger til at dette også avhenger av hvilket auksjonshus som får anbudet og hvilket tilbud de kan gi.

Hensikten med auksjonene er ifølge Nordahl å komplettere vår service til kundene.

– I dag er det ikke noen slik hovedauksjon for ”vinskatter” i Norge. Vi tror imidlertid det er et marked, riktignok ganske lite, for dette, sier han.

Les også: På Gardermoen får du én flaske vin - til 265.000 kroner!

Nettauksjoner i Sverige

I Sverige har Systembolaget avholdt denne typen auksjoner i flere år. I samarbeid med Stockholms Auktionsverk avholder de drikkeauksjoner for kjøp og salg av samlerobjekter.

Ifølge Systembolagets nettsider blir alle auksjonene gjennomført som nettauksjoner fra og med i vår, for å gi større fleksibilitet til kundene. Det er også mulig å legge inn bud på salgsobjektene via mobiltelefonen.

Les også: Spar 750 kroner på én og samme flaske - begge på taxfree!