Dette er bilder fra Ellipseklinikkens egenreklame om UltraShape på sine nettsider. Ifølge Forbrukerombudet, kan de ikke føre bevis for at metoden gir varig og sikker fjerning av uønsket kroppsfett. Foto: Ellipseklinikken
Dette er bilder fra Ellipseklinikkens egenreklame om UltraShape på sine nettsider. Ifølge Forbrukerombudet, kan de ikke føre bevis for at metoden gir varig og sikker fjerning av uønsket kroppsfett. Foto: EllipseklinikkenVis mer

- Villedende og ulovlig

Klinikk lover mer enn de kan bevise.

Forbrukerombudet ber Ellipse Klinikken endre markedsføringen av figurformingsbehandlingen UltraShape etter at Kunnskapssenteret konkluderte med at det er usikkert om metoden gir varig og sikker fjerning av uønsket kroppsfett. Dette ifølge en pressemelding fra Forbrukerombudet.

Kan ikke bevise lovnadene

Forbrukerombudet tok i 2007 opp Ellipse Klinikkens markedsføring av UltraShape. Ombudet ba klinikken dokumentere at metoden hadde den virkning som var fremhevet i markedsføringen. Kunnskapssenteret har så på oppdrag fra Forbrukerombudet, vurdert dokumentasjonen, og kommer med følgende konklusjon:

- Dokumentasjonen som er framlagt er ikke egnet til å vise at UltraShape-behandlingen gir den effekten som er lovet i markedsføringen.

Dette er bilder fra Ellipseklinikkens egenreklame om UltraShape på sine nettsider. Ifølge Forbrukerombudet, kan de ikke føre bevis for at metoden gir varig og sikker fjerning av uønsket kroppsfett. Foto: Ellipseklinikken
Dette er bilder fra Ellipseklinikkens egenreklame om UltraShape på sine nettsider. Ifølge Forbrukerombudet, kan de ikke føre bevis for at metoden gir varig og sikker fjerning av uønsket kroppsfett. Foto: Ellipseklinikken Vis mer


Må endre markedsføringen

Forbrukerombudet skriver at påstander om produkter og tjenester som fremsettes i markedsføring, må kunne dokumenteres - også påstander om kosmetiske behandlinger som denne. Kravet til dokumentasjon er særlig strengt på helseområdet.

Kunnskapssenterets konklusjon medfører at Ellipse Klinikkens markedsføring av UltraShape-behandlingen er villedende og i strid med markedsføringslovens paragraf 2. Forbrukerombudet påpeker også i sin pressemelding at det i tillegg vil være urimelig overfor forbrukerne å benytte udokumenterte påstander i markedsføringen av en tjeneste, og dermed i strid med markedsføringslovens paragraf 1.

DinSide tester slankekremer

Forbrukerombudet har bedt Ellipse Klinikken innrette seg etter ombudets synspunkt, og endre markedsføringen av behandlingen slik at den ikke fremstår villedende og i strid med markedsføringsloven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har vært i kontakt med Ellipse Klinikken for en kommentar, men de har ingen som kan uttale seg om saken denne uken.

Ekspertene slakter hurtigslanking

Dette skriver Ellipse Klinikken om behandlingen på sine nettsider:
"UltraShape er en komplett ikke-kirurgisk (non-invasiv) figurformingsløsning som bruker en sikker, effektiv og fokusert ultralydteknologi for å ødelegge de uønskede fettdepotene permanent og gi en bedre og slankere kroppsform. (...) De spesifikke ultralydbølgene som sendes ut fra transduceren vil ødelegge selektive fettceller, men vil ikke ha innvirkning på omkringliggende hud, blodkar eller nervefibre. UltraShape er klinisk dokumentert. (...) Selve behandlingen tar en-to timer. (...) Alt etter 28 dager kan man oppnå en målbar reduksjon på gjennomsnittlig to cm. Flere behandlinger kan optimalisere resultatet. " (Sitat informasjon om behandlingen på Ellipseklinikkens nettsider)

Behandlingen koster minst 6.000 kroner; du må først til konsultasjon som koster 1.000 kroner, deretter koster det 5.000 for én behandling på enten mave, flanker, hofter eller utside av lår, eller 12.000 kroner for behandlingspakke med tre behandlinger på samme område.