Vil studere verdens morsomste vits

Forskere leter nå etter verdens morsomste vits. Den vil de studere for å finne ut mer om humor. Du kan selv delta i kåringen.

Publisert
Sist oppdatert

I letingen etter verdens morsomste vits har forskere lagt ut en webside hvor folk kan skrive inn sine vitser. Er du på websiden for å lese en virts, blir du også spurt om å stemme på vitsen. Psykolog Robert Wiseman, som er en av bakmennene for studien, håper ikke bare at de kan kåre verdens morsomste vits, men at de kan bruke den til å studere humor videre.

De som stemmer på vitsene blir også spurt om kjønn, alder og nasjonalitet.

- Dette vil blant annet gi oss innsikt i hvilke type vitser kvinner finner hysterisk morsomme, men som menn ikke ler av, sier Wiseman.

Prosjektet, som kalles Laugh Lab, vil også avsløre om det er spesielle typer vitser som man finner mer morsomme i noen land enn andre, og hvorvidt du finner en vits morsom eller ikke har med alder å gjøre.

Wiseman påpeker at veldig grove vitser ikke vil bli tatt med på sidene.

- Dette kan føre til en skjevhet, men i og med at dette er et offisielt eksperiment kan vi ikke ha de med, sier Wiseman.

Laugh Lab-projektet er en del av the British Association' s Science Year og startet 7 september.

 

Mozon.no, 19.09.01

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer