(Illustrasjonsfoto) Foto: SXC.hu
(Illustrasjonsfoto) Foto: SXC.huVis mer

Vil sende deg hjem tidlig

Hvorfor skal du ikke lenger få drikke øl til klokka tre?

Regjeringen ønsker å stramme inn alkoholloven slik at kommunene ikke kan la utesteder servere alkohol etter klokka 02.00 på natten. Loven vil gjelde alle utesteder i landet.

To departementer og de tre regjeringspartiene er på vei mot samme konklusjon: Skjenketider i alkoholloven må strammes inn. Kommunene skal maksimalt kunne gi utesteder lov til å servere alkohol frem til kl 02.00, mot i dag kl 03.00, skriver Aftenposten.

Hvorfor drikker du?

Skal hindre vold

Hva synes du?

Er de nye reglene et steg i riktig retning? (Avsluttet)
Nei, nå blir det bare flere nachspiel og hjemmefester.(40%)
Jeg sloss ikke og føler det er urettferdig at det rammer meg.(33%)
Ja, det er viktig at vi får bukt med den økende volden.(26%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Justisdepartementet jobber nå med en stortingsmelding hvor sammenhengen mellom skjenketider og vold er et hovedtema. Helse- og omsorgsdepartementet vil i løpet av de nærmeste månedene sende en rekke endringer i alkoholloven ut på høring. Skulle saken drøye, og de rød-grønne mister flertallet etter valget, garanterer KrFs Knut Arild Hareide at de vil stille villig opp i Stortinget i neste periode for å skjerpe loven, skriver Aftenposten i dag.


Flere rød-grønne politikere anser det som dokumentert at strengere skjenkeregler vil gi færre voldsepisoder. Forskningsleder på Sirus, Ingeborg Rossow støtter sammenhengen.

- Sene skjenketider skaper mer fyll, og forskningen viser en klar sammenheng mellom vold og hvor mye man har drukket, sier Rossow til Aftenposten.

TEST: Er du edru nok til å kjøre bil?

Billig øl

Strengere skjenkeregler kan bli innført allerede til våren. Ikke overraskende har det nå vokst frem store protesttgrupper på Facebook.

Men om politikerne ønsker å sende deg tidligere hjem fra byen, kan de i hvert fall ikke nekte deg å drikke ølen der den er billigst. I høst lagde DinSide en oversikt over de billigste skjenkestedene i de største byene i landet.

Er ikke ditt favorittsted med på listen?

Tips andre nederst i artikkelen: Her drikker du billigst øl