Vil merke sunn mat

9 av 10 forbrukere vil ha merking av sunn mat.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse blant 1000 nordmenn som Norsk Respons har gjort for Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO).

De fleste vil altså gjerne at sunn mat skal merkes som sunn, men bare 23 prosent har hørt om symbolmerking av sunnere mat.

Les også: Slik blir pizza ja-mat:

I dag er nøkkelhullsymbolet den eneste slike merkingen som er i bruk i norske butikker. Nøkkelhullsmerkingen bygger på kriterier for hvor mye fett, salt, sukker og fiber de ulike dagligvaregruppene ideelt bør inneholde.

Tre av fem synes det er lett å finne sunn mat i butikkhyllene, og sju av 10 sier de velger mat de mener er sunt.

- Kvinner og eldre leser mer på næringsinnholdet, mens de yngre er mer interessert i symbolmerking, sier forsker Gun Roos ved SIFO.

Hun understreker at det er et paradoks at mange forbrukere synes de velger relativt sunt, men ikke så mange som leser på næringsinnholdet.

Les også: Grønnsaker redder hjernen:

- Og når de blir spurt så sier mange at de vil ha merking som viser graden av sunnhet. Det er interessant i forhold til at vi ofte tenker på mat som enten sunn eller usunn, sier Roos.

Undersøkelsen ble presentert under et kostholdsseminar i Oslo i går.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer