<strong><b>TAX FREE:</strong></b> Finansdepartementet vil nå tillate forhåndsbestilling av tax free-varer ved norske flyplasser. Foto: PER ERVLAND
TAX FREE: Finansdepartementet vil nå tillate forhåndsbestilling av tax free-varer ved norske flyplasser. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Vil la deg forhåndsbestille tax free-varer

Og Stavanger lufthavn Sola blir først ute.

Publisert
Sist oppdatert

Finansdepartementet har endret praktiseringen av regelverket slik at reisende nå skal kunne forhåndsbestille tax free-varer på internett og hente dem på flyplassene, skriver departementet på regjeringens nettsider.

>> Du kan ikke handle på tax free ved disse utenlandsreisene

Vil tillate forhåndsbestilling av tax free

Finansdepartementet skal ha innvilget en søknad fra Travel Retail Norway om å la reisende forhåndsbestille tax free-varer på Stavanger lufthavn Sola.

Det vil altså si at du kan bestille tax free-varene på nett før reisen.

Deretter kan varene hentes og betales enten ved avreise eller ankomst. Bestillingen skal ikke være bindende, og varene betales når de hentes, skriver Finansdepartementet.

Når tilbudet kommer til Sola, eller eventuelt andre norske flyplasser, er fortsatt uklart.

Les også hvorfor Olav ble fratatt tax free-varene

Venter på godkjenning

Det er Travel Retail Norway som er ansvarlig for tax free-salget til passasjerene ved de fem største flyplassene i Norge, nærmere bestemt i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger,

Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway, sier til DinSide at de foreløpig ikke har mottatt et offentlig svar på søknaden fra departementet om forhåndsbestilling av tax free-varer på Stavanger Lufthavn Sola.

Før de kan legge til rette for forhåndsbestillingen, må de i tillegg ha en godkjenning fra Toll- og avgiftsdirektoratet.

- Dersom dette kommer på plass, ligger det i kortene at vi vil innføre et liknende tilbud på de andre flyplassene, sier Fjeld-Hansen til DinSide.

Joachim Westher Andersen, medieansvarlig ved Oslo Lufthavn, sier til DinSide at de er kjent med at dette kan bli en mulighet, og at de vurderer om de skal legge til rette for det på Oslo Lufthavn, men at det foreløpig ikke er besluttet noe.

Billigst i luften

Er du opptatt det å handle tax free-varer enkelt, kan du allerede i dag forhåndsbestille tax free-varer om du benytter deg av flyselskapenes ombord-butikker, som Airshoppen og Holiday Taxfree.

DinSide har tidligere sammenlignet tax free-priser, og slått fast at det lønner seg å handle i flyselskapenes ombord-butikker.

I tillegg har enkelte av disse ombord-butikkene prisgaranti, slik at du får penger tilbake om du finner samme vare til en lavere pris på flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer