Vil ha slutt på tilleggsforsikringer

Vil hindre tilleggsforsikringer fra el-kjedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og familieminister Karita Bekkemellem (Ap) vil ha slutt på at el-varekjedene tilbyr såkalte tilleggsforsikringer.

Disse forsikringene trenger du

Unødvendig

Bekkemellem mener slike forsikringer villeder kundene ettersom rettighetene allerede er dekket av norsk lov gjennom forbrukerkjøpsloven.

Hun tror et forbud må til dersom ikke el-varekjedene selv stopper salget av forsikringene.

Vil ha en slutt på unødvendige forsikringer. Arkivfoto: Per Ervland
Vil ha en slutt på unødvendige forsikringer. Arkivfoto: Per Ervland Vis mer


- Det er alvorlig at kundene som handler i god tro, på mange måter blir villedet. Vi vil se nøye på om det er nødvendig å innføre et lovforbud i Norge. Men dette burde bransjen ha ryddet opp i uten at det burde være nødvendig å komme med et lovpålegg, sier Bekkemellem til P4.

Bør du ta reiseforsikringen på kortet?

Dobbeltforsikret

Blant kjedene som tilbyr slike forsikringer er Expert. Kjeden mener Bekkemellem tar feil, og at tilleggsforsikringer dekker feil forårsaket av kundene selv, noe som kjøpsloven ikke dekker.

- Bekkemellem er altfor unyansert. Kunder ønsker gjerne å forsikre seg mot egne uhell, og jeg mener det er svært betenkelig om staten skal fjerne kundenes mulighet til å ha slike forsikringer, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i Expert.

I fjor ble det solgt 3,5 millioner tilleggsforsikringer i hele Norden. Partiet Sosialdemokratene i Danmark går inn for forbud mot slike forsikringer i Danmark.

Om forsikring: