Vil du ha ris?

Uvanlige lyster er vanligere enn du tror. Slik får du kjæresten med på moroa:

Har du en hemmelig seksuell fantasi som du nøler med å fortelle til kjæresten? Åpenhet er løsningen, mener ekspertene.

Prøve noe nytt? Slik gjør du det på fransk:

- Det er ikke en sykdom å ha rare fantasier eller å tenne på noe uvanlig. Nesten alle mennesker har fantasier og fetisjer. Men mange er redde for å fortelle om dem av frykt for å bli misforstått, sier den danske kjønnsforskeren Christian Groes-Green til avisen Ekstra Bladet.

Han har utallige eksempler på ”uvanlige” fantasier som svært mange synes er pirrende.

- I den seksuelle verden er fetisjer mange forskjellige ting, og ikke bare lakk og lær slik mange tror. Mange tenner for eksempel på å kle seg ut eller å se sin partner være utkledd som del av et rollespill, forteller Groes-Green.

- Blant klassikerne er utkledning som lege eller sykepleier som skal undersøke pasienten, eller roller som den strenge læreren, den frekke sekretæren, eller den forførende horen. Alt sammen er ganske så normalt.

Er du i en kvinne i et trygt forhold? Da henger sexlivet i en tynn tråd.

Redde menn
Sexologen Birgit Bertelsen mener at mange menn er feigere enn kvinner når det kommer til å snakke om fantasiene. De går ut i fra at dette slett ikke kommer på tale i deres parforhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Mange menn har fortsatt en madonna-holdning til sin partner hvor grensesprengende sex rett og slett ikke hører hjemme i forholdet. Men ofte tar de feil, fordi deres partner også går og ønsker seg at deres sexliv var mer spennende, sier Bertelsen til Ekstra Bladet.

Lakk, lær, føtter og sko… Stadig flere lever ut sine kinky fantasier:

Gå langsomt frem
Så hva gjør du dersom du vil snakke med partneren om seksuelle fantasier? Gå langsomt til verks, er rådet fra sexologen.

- Husk at partneren kan føle seg sveket over at han eller hun ikke har fått delta i denne hemmeligheten. Partneren kan også lure på om du har vært utro og lært noe nytt som du plutselig vil ha som en del av sexlivet. Derfor skal du gå langsomt frem og unngå detaljene i første omgang.

Dersom du er den som får høre om seksuelle fetisjer, gjelder det å være tolerant, understreker Bertelsen.

- Lytt og vent med å reagere til du har rukket å fordøye det litt, oppfordrer sexologen som mener at mange kan lære noe av å våge å flytte grensene litt og prøve noe nytt.

Mer enn hundre personer dør årlig av en livsfarlig sexlek. Hva er det de gjør?